Margaux Dietz klar för Let's dance 2018

Margaux Dietz är det senaste tillskottet i Let's Dance 2018. Det stora genombrottet för bloggaren och influencern kom när hon la ut sin förlossningsvideo – på Youtube. ”Vi ska dansa och vi ska vinna”, säger Margaux Dietz i ett klipp på TV4:s youtube.

Margaux Dietz, 27, är bloggare på Elle och Youtuber. Hon är uppvuxen i Saltsjöbaden och bor i Stockholm. Under förra året kunde läsare, lyssnare och tittare följa med på resan när hon och sambon Jacob blev föräldrar. Bland annat i podden Parterapi där Margaux Dietz och den blivande pappan pratade om vad som komma skulle.

I ett av avsnitten pratade de till exempel om det förlossningsbrev som Margaux Dietz skrivit inför förlossningen. Ett brev där föderskan på förhand skriver ner punkter som partnern och barnmorskorna ska tänka på.

Filmade sin förlossning

Margaux Dietz filmade dessutom förlossningen och lade upp filmen på Youtube. Hela vägen från det att vattnet gick till att sonen Arnold var född den 27 april 2017.

– Jag började filma medan jag ringde Jacob, och sprang hemåt, har hon berättat för Mama.

Kamerorna följde hela förloppet som redigerades i efterhand.

– I efterhand har jag klippt på ett sätt som känns bekvämt för mig, samtidigt som det fortfarande är väldigt ärligt.

Se Margaux Dietz förlossning här:

Förlossningsvideon, som även publicerades på Instagram, hyllades också i kommentarsfälten. I höstas utsågs Margaux Dietz till ”Årets Nykläckta mama” av tidningen Mama. Hon tog även emot priset ”Årets influencer” på Ellegalan 2018.

Efter förlossningen har läsare och tittare fått fortsätta hänga med familjen i vardagen. Bland annat får man veta att Arnold numera kan krypa och att hans mamma är ”nojig” inför premiären av Let’s Dance.

– Jag har varit så nervös inför responsen med Let’s Dance eller att jag skulle råka försäga mig, så det skulle råka komma ut, berättar Margaux Dietz i bloggen.

Margaux Dietz familj

Margaux Dietz har även en podd med Ananda Jonasdotter, Margaux och Ananda, där de avhandlar saker som småbarnsliv och karriär.

Känslan för bloggandet verkar ligga i släkten. Margaux Dietz mamma Eveline bloggar nämligen för Allas där hon berättar om sitt liv. Det handlar bland annat om hur hon och maken pendlar mellan Europa, där Eveline jobbar som tolk, och Afrika där de jobbar med naturskydd och välgörenhet.

Margaux Dietz pappa har både engelska och svenska rötter. Hennes mamma har holländska rötter. Det kanske kan förklara att dotterns fullständiga namn är Margaux Stephanie Oceania Puck Pehrsson Dietz.

Margaux Dietz son Arnold är döpt efter hennes holländska mormor som heter Arnoldo i mellannamn.

De är med i Let’s dance 2018

Sedan tidigare är det klart att Gunde Svan, Britt Ekland och melodistivalaktuelle Viktor Frisk kommer att vara med i Let’s Dance 2018 i TV4.

Nu har TV4 även avslöjat att Margaux Dietz kommer att dansa i tävlingen tillsammans med Alexander Svanberg.

Let’s dance har premiär i TV4 fredag den 23 mars. Programledare är David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

I expertjuryn som bedömer deltagarna sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

Let’s dance sänds fredagar klockan 20.00 i TV4 med start den 23 mars.

Läs också:

Tony Irvings kamp efter Let’s dance – ställt in allt

Se deltagarnas roliga sång om Let’s dance 2018!