Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Markus Aujalay slutar som domare i Sveriges mästerkock

20 sep, 2022 
Minna Wallén-Widung
Porträttbild av Markus Aujalay.
Efter tolv säsonger stiger stjärnkocken Markus Aujalay av som domare i Sveriges mästerkock, det meddelar han i dag på Instagram.
”Dags att tacka för mig”, skriver han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Få program har blivit så populära som Sveriges mästerkock i TV4. Att se matglada amatörer skapa otroliga matkreationer och senare ofta få chansen att jobba med mat professionellt har lockat tv-tittarna till rutan i många år vid det här laget. En av de som har varit med sedan starten är Markus Aujalay, som ingått i domartrion tillsammans med Tom Sjöstedt och Mischa Billing.

Se video: Mästerkocken Anja Allvins tårar för familjen i krigets Ukraina: "Mardröm"Brand logo
Se video: Mästerkocken Anja Allvins tårar för familjen i krigets Ukraina: "Mardröm"

Tolv säsonger av Sveriges mästerkock

Men nu meddelar han att han hoppar av programmet. I ett inlägg på Instagram skriver han:

”Dags att tacka för mig. En lång och fantastisk tid med många underbara medarbetare och deltagare. Blev några timmar ändå…”

Annons

Han skriver vidare att det har blivit tolv säsonger av Sveriges mästerkock, tre säsonger av Sveriges yngsta mästerkock, en säsong av Decenniets mästerkock, två säsonger av Sveriges mästerkock VIP och sex säsonger av Efter stängning.

Var en av ursprungsmedlemmarna i domartrion

När Sveriges mästerkock drog i gång år 2011 ingick Markus Aujalay i domartrion tillsammans med Per Morberg och Leif Mannerström.

Vid sidan av tv-jobben driver han restaurangerna Winterviken och Tegelbacken. Han utsågs till Årets kock år 2004 och har gett ut flertalet kokböcker under sin långa karriär. Dessutom har han gett ut flera viner och driver en egen Youtubekanal med matfokus.

Annons