Martin Stenmarck kidnappades på Allsång på Skansen

Martin Stenmark på scenen.
Sist Martin Stenmarck deltog i ett allsångsprogram fick han en av sitt livs största överraskningar – i kulisserna väntade hans vänner, redo att ta med honom på hans svensexa.

En av de mer rutinerade artisterna som tar plats i Lotta på Liseberg den här veckan är Martin Stenmarck. När artisten förra året var inbjuden att delta i Allsång på Skansen i SVT, slutade hans framträdande på ett högst oväntat sätt.

När han hade avslutat sista låten och gått av scenen tog det inte många sekunder innan han kidnappades av sina vänner som väntade i kulisserna – redo att ta med sig artisten på hans svensexa.

Bars bort från allsången

– Helvete, helvete, helvete. Nej, jag dör!, skrek en överraskad Stenmarck när han bars bort från Allsångsområdet, enligt Aftonbladet.

I kompisgänget syntes flera kända ansikten, som programledaren David Hellenius, krögaren och radioprogramledaren Anders Timell samt artisterna Andreas Johnson och Nassim Al-Fakir.

Kompisarna avslöjade att de ursprungligen ville kidnappa artisten i direktsändning från scenen, men att SVT sade nej.

Martin Stenmarck överraskades av sina vänner efter Allsång på Skansen.

Martin Stenmarck överraskades av sina vänner efter Allsång på Skansen förra året. Foto: Andreas Bardell/Aftonbladet/IBL

Bröllop med Hanna efter 19 år

Martin Stenmarck träffade sin blivande fru, artisten Hanna Hedlund, i slutet av 90-talet på en nyårsfest. Han har tidigare berättat för Allas hur de två blev inlåsta i lokalen efter stängning eftersom de var så djupt inne i sitt samtal att de inte märkte när alla gick därifrån och dörrarna stängdes. Sedan dess har de varit tillsammans och förra sommaren gifte de sig, efter 19 år ihop.

Paret har tre barn tillsammans.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund.

Martin Stenmarck och Hanna Hedlund. Foto: Tommy Holl/IBL

Martin Stenmarcks karriär tog fart när han i mitten av 1990-talet började som sångare på Wallmans salonger. Sedan dess har han deltagit i flera musikaler, och 2005 deltog han i Melodifestivalen med låten Las Vegas. Numret vann hela tävlingen, men i Eurovision song contest i Kiev samma år gick det sämre och Martin Stenmarck hamnade på en nittonde plats.

Mamman dog

Året därpå släppte han sin första skiva på svenska, 7milakliv. Senare i år tar Martin Stenmarck klivet ut på teaterscenen, då han sätter upp enmansföreställningen Syskonkärlek – räkna med bråk, som handlar om hans kringflackande uppväxt med elva syskon. Hans mamma Linda dog för ett par år sedan, bara 51 år gammal.

– Min mamma var slav under sina impulser. Hon tänkte inte på konsekvenserna för oss barn. Det var som att åka släde efter en skenande häst, och jag tycker att vi har haft tur som alla satt kvar i släden när vi kom upp i vuxen ålder, sa han i våras till TV4.

Förutom Dolly Style, Linnea Henriksson och Martin Stenmarck kommer också Göteborgsoperan till Lotta på Liseberg.

 

Lotta på Liseberg sänds måndagar klockan 20.00 i TV4.

Läs också:

Martin Stenmarck: Förstod direkt att hon skulle dö

Hanna Hedlunds tårar: ”Så tydligt att han är borta”

Här är alla artister i Melodifestivalen 2019