Martina Haag är klar för Let's dance 2018

Här är årets femte klara deltagare för Let's dance. I vår ger sig författaren och tv-profilen Martina Haag sig in i TV4-programmet.

I vår drar TV4:s Let’s Dance igång med ännu en säsong och nu släpper kanalen fler deltagare som ska svänga sina lurviga i rutan. Klara för programmet hittills är Hollywood-stjärnan Britt Ekland, 75, skidlegendaren Gunde Svan, 56, bloggaren Margaux Dietz, 27, och artisten Viktor Frisk, 22, som just nu är en av finalisterna i Melodifestivalen med duon Samir och Viktor.

Martina Haag

Martina Haag. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

På fredagsförmiddagen stod det också klart att också författaren och skådespelaren Martina Haag, 53, tävlar i årets upplaga av Let’s dance. Det avslöjades under fredagens Nyhetsmorgon efter att kanalen gett tittarna ledtrådar som bland annat ett par gympaskor, en hög med böcker och ett järnvägsspår.

Martina Haags böcker

Martina Haag är författare och ligger bakom populära böcker som Det är något som inte stämmer, Underbar och älskad av alla samt Glada hälsningar från Missångerträsk. De två sistnämnda har också filmatiserats med Martina själv i huvudrollen. Hon har också deltagit i andra filmer som Adam & Eva.

Har fyra barn

Martina Haag föddes 9 juni 1964 och hette då Uusma i efternamn. Hennes syster är Bea Uusma, läkare och författare som bland annat skrivit boken Expeditionen: Min kärlekshistoria som handlar om Andrées polarexpedition 1897. Bea Uusma var tidigare gift med komikern Henrik Schyffert.

Martina Haag var under 18 år gift med komikern och skådespelaren Erik Haag, 51. Tillsammans har paret fyra barn. Martina och Erik vann underhållningsprogrammet På spåret ihop 2012.

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Läs också:

Skidkungen klar för Let’s dance

Martina Haag skev bok om otroheten efter uppbrottet