Morgan Alling tar över i Halv åtta hos mig på TV4

Trots Morgan Allings sjukdom och operation ser vi honom snart i tv-rutan ändå när han tar över Halv åtta hos mig på TV4.

En förstorad njure, hydrofrenos, har ställt till det för skådespelaren och författaren Morgan Alling. För två veckor sedan meddelade han att han tvingas till operation och måste därför ställa in sin medverkan i musikalen Så som i himmelen som har premiär den 13 september på Oscarsteatern i Stockholm.

På grund av besvären får skådespelarkollegan Björn Kjellman hoppa in och ta över rollen som Arne i musikalen under Morgan Allings sjukskrivning.

– Jag kommer sakna publiken, Oscarsteatern, hela det kreativa teamet och den fantastiska ensemblen. Men jag kommer ju tillbaka i november och tills dess är jag tacksam att Björn tar över och önskar honom lycka till, sade Morgan i ett pressmeddelande.

Morgan Alling ny programledare

Trots sjukdomsbeskedet kommer vi snart att kunna se, eller i alla fall höra, Morgan Alling i tv-rutan. Nu avslöjar han nämligen att han ska ta över komikern Pia Johanssons roll som kommentator i TV4-succén Halv åtta hos mig, tv-programmet på TV4 där fyra främlingar bjuder varandra på middag.

Facebook-sidan Halv åtta hos mig presenterar Morgan Alling sig själv och hans nya uppdrag i ett videoklipp.

– Hej det är Morgan Alling här. Alltså jag har en jätterolig nyhet. Jag är stolt och hedrad. Det är så att jag är den nya rösten för Halv åtta hos mig. Jag vet, det är helt sjukt, säger han i videon..

– Jag har alltid tyckt att Halv åtta hos mig är ett roligt och härligt program och jag har ofta tänkt vilket roligt jobb Helge Skoog och Pia Johansson har. När jag fick frågan om att vara ny speakerröst blev jag förbannat glad, säger Morgan Alling i ett pressmeddelande.

Halv åtta hos mig

I Halv åtta hos mig sätter amatörkockar sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov. Varje vecka får fyra för varandra okända personer turas om att bjuda varandra på middag och sätter sedan betyg. Allt presenterat och kommenterat av en vass och rolig speakerröst.

Halv åtta hos mig sändes första gången i oktober 2008. Tidigare speakerröster har varit Helge Skoog och Pia Johansson.

Den tjugonde säsongen har premiär den 20 augusti på TV4.

Halv åtta hos mig har säsongsstart den 20 augusti 2018 på TV4.

Av Agnethe Alm och Johanna Svan

Foto: IBL, TV4