Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Nikki Amini från Idol-juryn är klar för Let's dance 2018

27 feb, 2018 
Minna Wallén-Widung
Idoldomaren Nikki Amini är den sjätte deltagaren i Let's dance. Hennes namn avslöjades i Nyhetsmorgon på tisdagen. "Jag gör det här med skräckblandad förtjusning", säger hon i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nu är det klart vem den sjätte deltagaren i Let’s dance 2018 är. Sedan tidigare är skådespelerskan Britt Ekland, skidkungen Gunde Svan, bloggaren och influencern Margaux Dietz, artisten och bloggaren Viktor Frisk samt författaren och skådespelaren Martina Haag klara för underhållningsprogrammet i TV4.

Och nu tar alltså Nikki Amini plats i programmet. Amini är kanske mest känd som en av medlemmarna i Idol-juryn, där hon deltar tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Nikki Amini tillsammans med kollegorna Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge.
Nikki Amini tillsammans med kollegorna Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge. Foto: IBL Bildbyrå

På tisdagsmorgonen medverkade Niki Amini i Nyhetsmorgon tillsammans med sin danspartner Tobias Karlsson. Hon berättade bland annat om att hon ”inte kan dansa” och att hon faktiskt nobbade bröllopsvalsen på sitt eget bröllop.

Annons

– Jag är inte så bra på att dansa, tyvärr Tobias. Jag har på flit undvikit alla sådana här situationer, säger hon i programmet.

Hennes största farhåga är att hon ska glömma stegen, säger hon.

– Jag gör det här med skräckblandad förtjusning, så farhågan är att jag stiger in i premiäravsnittet och får blackout och glömmer alla stegen. Då får du bära runt mig, Tobias.

Har jobbat med de stora artisterna

Nikki Amini är född 1984 i Teheran, Iran. Hon kom till Sverige som 1,5-åring och växte upp i Stockholm.

Nikki Amini har jobbat med Idol sedan 2016
Nikki Amini har jobbat med Idol sedan 2016. Foto: IBL Bildbyrå

Trots sin unga ålder har hon lång erfarenhet av musikbranschen. Tidigare har hon jobbat som ”international marketing manager” hos skivbolaget Universal i London. Hon har jobbat med artister som Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift och Lady Gaga bland annat.

Annons

I höstas berättade Nikki Amini för Hänt att hon fått ett nytt toppjobb, som ”head of global marketing” på Amuse. Företaget kallar sig för världens första mobila skivbolag, och tanken är att man hjälper artisterna att själva distribuera sin musik, genom att agera mellanhand mellan artisterna och de stora streaming- och nedladddningstjänsterna.

Fått musikintresset från pappa

Sedan säsongen 2016 är Nikki Amini en av jurymedlemmarna i Idol. För tv-tittarna har hon gjort sig känd som en tuff och hård jurymedlem som inte skräder orden, men som också kan ge beröm när hon anser den vara befogad. Musikintresset har Nikki Amini fått med sig redan sedan barnsben.

– Jag har alltid älskat att lyssna på musik. Min pappa har varit en stor influens som musiker och jobbar med traditionell persisk musik, har hon berättat för TV4.

Nikki Amini tillsammans med sin man Niklas Twetman.
Nikki Amini tillsammans med maken Niklas Twetman. Foto: IBL Bildbyrå

Nikki Amini gifte sig sommaren 2017 med pojkvännen Niklas Twetman. Hon har tidigare berättat att de två träffades på jobbet och att de var kollegor i över ett år innan de började dejta.

Let’s dance startar den 23 mars

Let’s dance har premiär i TV4 fredag den 23 mars. Programledare är David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

I expertjuryn som bedömer deltagarna sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

Let’s dance 2018 sänds fredagar klockan 20.00 i TV4 och startar den 23 mars.

Läs också:

Här är alla deltagare i Let’s dance 2018

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons