Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Här är de nya programledarna i Nyhetsmorgon

22 jun, 2022 
Johanna Svan
Nyhetsmorgon med programledarna Jenny Strömstedt, Steffo Törnqvist och Malou von Sievers.
Under onsdagen presenterades två nya programledare för det populära morgonprogrammet Nyhetsmorgon på TV4. Det blir Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Till hösten dyker Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter upp i rutan på TV4 på morgonkvistarna när Nyhetsmorgon förlängs.

– Vi kommer starta 05.45 och sända ända fram till klockan 12. Alla dagar i veckan, måndag till fredag, sa Jenny Alversjö under en sändning av Nyhetsmorgon i början av juni.

Men ingen av de nya programledarna är helt nya på jobbet.

Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Rania Shemoun Olsson

Journalisten Rania Shemoun Olsson är 46 år och född i Beirut i Libanon. Hon har jobbat på Kanal 12 i Karlstad med både sport, nöje och matprogram och gick sedan vidare till TV4Värmland. Hon kom till TV4.s nyheter och Nyhetsmorgon 2010 och har även gjort Spårlöst.

Annons

Rania Shemoun Olsson är gift med Mattias Olsson.

Thomas Ritter

Journalisten Thomas Ritter är 45 år och född i Östersund. Han har jobbat med nyheter på Sveriges Radio, SVT, tyska RTL och TV4. Han var med och startade P3Nyheter, hade talkshow i radion och letade försvunna personer i TV4 i programmet Saknad.

Thomas Ritter är gift med Paula Ciavarella.

– Det blir en mycket friare roll och mer personligt tilltal och mer öppet för spontanitet, säger Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter som ser fram emot att starta nya jobbet i höst.

Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson.
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson.

Fakta Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon hade premiär den 14 september 1992 och kallades då för Gomorron. Programledare var Bengt Magnusson och Malou von Sivers.

När programmet startade var det det första dagliga morgonprogrammet i svensk tv.

Ett återkommande inslag under tidiga år var att Jonas Wahlström tog med djur från Skansen till studion. Under flera år hade programmet inte någon särskild nyhetsuppläsare, det var samma personer som läste nyheter och satt i morgonsoffan.

Den 2 september 1994 bytte programmet namn till Nyhetsmorgon.

Källa: Wikipedia

Annons