Oscar Zias bror Dante Zia vidare i Sveriges mästerkock

Oscar Zias bror Dante Zia gick vidare i Sveriges mästerkock. – Jag tror att jag kan bli lika bra på matlagning som Oscar är på att sjunga, säger han till Aftonbladet.

Redan i säsongspremiären av Sveriges mästerkock på TV4 fick vi stifta bekantskap med Dante Zia, bror till artisten, sångaren och Melodifestivaldeltagaren Oscar Zia.

– Min bror Oscar är ju ganska duktig på att sjunga. Han kom tvåa i mellon, vann nästan och åkte nästan till Eurovison.

Se också: Oscar Zia programleder mellon

2:18

Efter reklamen: Oscar Zia programleder Melodifestivalen: "Vill hylla tävlingen."

(2:18)

Slå på ljud

Jag tror att jag kan bli lika bra på matlagning som Oscar är på att sjunga, sade han i premiärprogrammet av Sveriges mästerkock.

I första mötet med juryn valde Dante att bjuda juryn Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing på papardelle med gräddbaserad kantarellsås. Något som tog honom vidare till slutkvalet och slutligen vidare till de topp 12 som kommer att tävla i Sveriges mästerkock 2018.

Oscar Zia stöttar

Oscar Zia stöttar såklart sin storebror.

”Det är väldigt kul att han är med. Jag gör allt för att kunna äta hans mat så ofta som möjligt. Jag är supernervös och jag hoppas att allt ska gå bra. Men jag tror på honom, han är ju grym. Jag hoppas också att han inför lite riktig italiensk matlagning i tv-rutan”, skriver han i ett sms till Nöjesbladet.

Se Dante få det avgörande beskedet från juryn här:

Sveriges mästerkock sänds på torsdagar kl 20.00 på TV4.

Läs också:

Här är de 12 som tävlar vidare i Sveriges Mästerkock

Lotta Öström från Sveriges mästerkock: Plötsligt stod stjärnkocken i dörren…