”Paradiset Iris”: Här är alla deltagare på kolonin

Paradiset Iris visas hösten 2019 på Kanal 5. Här är alla deltagare

Foto: Kanal 5/Discovery

På kolonin Iris samsas alla möjliga människor om ytan och bidrar till en färgsprakande flora. Allt från marknadskoordinatorer till busschafförer får plats i serien Paradiset Iris på Kanal 5.

En egen plats att odla grönsaker, rosor och träd – visst låter det som en dröm? I höst får vi alla möjlighet att hänga med till ett gäng svenskar som lever drömmen. Strax utanför Stockholm ligger nämligen Sveriges största koloniområde: Iris. I programmet får vi ta del av gemenskapen, drömmarna och planteringarna. Dessutom bjuds vi på allt från recept till trädgårds- och odlingstips.

Se också: Här visar Björn-Åke och Jürgen 80 sorters rosor i Paradiset Iris:

Paret har 80 sorters rosor på sin koloni
Slå på ljud

Då har Paradiset Iris premiär på Kanal 5

Dröm dig tillbaka till sommarens värme och trädgårdsglädje med Paradiset Iris som har premiär på Kanal 5 klockan 21:00 den 7 oktober 2019.

Var ligger Paradiset Iris?

SKolonin ligger i Bromma, alldeles i närheten av Lillsjön, där programmet spelats in under sommaren 2019. Med andra ord ligger Sveriges mest åtråvärda semesterparadis bara ett stenkast från Stockholm.

Kan jag flytta in på Iris?

Under sommarhalvåret bor de flesta av invånarna på koloniområdet, men om du själv är sugen på att flytta dit får du räkna med att stå minst 20 år i kö – så åtråvärda är nämligen kolonilotterna. Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse: Bli kolonist

Här är alla deltagare i Paradiset Iris på Kanal 5

Alla deltagare i Paradiset Iris på Kanal 5 hösten 2019.

I höst får vi stifta bekantskap med några av invånarna på Iris: Björn-Åke, Jürgen, Micke, Anette, Therese, Amanda, Nicklas, Kerstin, Bosse, Denise och Amanda. Foto: Margareta Bloom Sandebäck, Kanal 5 och Dplay

Deltagare i Paradiset Iris

Micke, 57

Micke är Paradiset Iris ”ordningsman” och ses i programmet på Kanal 5 i höst.

Micke är Paradiset Iris ”ordningsman”. Foto: Margareta Bloom Sandebäck, Kanal 5 och Dplay

Micke chefar på en firma som tillverkar labbutrustning. Han är Iris ”ordningsman”. Han älskar amerikanska bilar och att dansa bugg.

Björn-Åke, 64 och Jürgen, 58

Björn-Åke och Jürgen i Paradiset Iris på Kanal 5 hösten 2019.

Rosentusiasterna Björn-Åke och Jürgen. Foto: Margareta Bloom Sandebäck, Kanal 5 och Dplay

Björn-Åke är språvagnsförare och Jürgen är marknadskoordinator. Kärleksparet spenderar hela sommaren på Iris med att odla ätbart – men framförallt rosor. Paret har minst 70 unika sorter på sin kolonilott.

Anette, 57

Busschaufför till vardags – men på Iris hjälper hon grannarna med alla möjliga praktiska fix. Hon är lite av en allt-i-allo och självutnämnd ”vaktmästare” på kolonin.

Therese, 44

Den grafiska designern Therese har sadlat om till trädgårdsexpert. Hon har stenkoll på allt som rör odling och har själv ett stort fokus på ekologiskt, hållbart och självhushållande.

Amanda, 52

Till vardags säljer Amanda hälsoprodukter men på Iris är hon något av en spindeln i nätet. Hennes mål med kolonilotten är att bygga ett växthus i portugisisk stil.

Nicklas, 51

Nicklas i Paradiset Iris på Kanal 5 hösten 2019.

Nicklas är en blomsterexpert. Foto: Margareta Bloom Sandebäck, Kanal 5 och Dplay

Den prisbelönta floristen Nicklas är väldigt kunnig på framförallt blommor. På Iris är han personen man går till för att råd om växtskötsel.

Kerstin, 72

Med sju OS i bagaget som elitfäktare för Kerstin nu en ny kamp: Mot ogräset. Hon kämpar stenhårt för att hålla sin kolonilott i toppskick.

Bosse, 58

Livsnjutaren Bosse spenderar hela sommaren på koloniområdet. Han planerar för att strukturera trädgården för ännu mer myskänsla.

Denise, 45 och Cornelia, 7

Denise med dottern Cornelia i Paradiset Iris på Kanal 5 hösten 2019

Foto: Margareta Bloom Sandebäck, Kanal 5 och Dplay

Denise är uppväxt på området och ärvde sin kolonilott från sina föräldrar. Hon gillar att ha stor ordning i trädgården samt att pyssla ihop med den sjuåriga dottern Cornelia.

Paradiset Iris har premiär på Kanal 5 den 7 oktober klockan 21:00.

Foto: Margareta Bloom Sandebäck, Kanal 5 och Dplay