Peters Forsbergs flickvän Nicole om fördomarna

Peter Forsberg och flickvännen Nicole Nordin.
Peter Forsberg och flickvännen Nicole Nordin öppnar upp sitt hem för Jenny och Niklas Strömstedt i Tillsammans med Strömstedts på TV4. Samtalet kretsar om åldersskillnad, tävlingsinstinkter och fördomar.

Niklas och Jenny Strömstedt åker land och rike runt för att prata relationer och kärlek med kända svenska par. Den här gången har det blivit dags för hockeylegendaren Peter Forsberg och flickvännen Nicole Nordin att öppna dörren till sitt hus i Domsjö.

– Jag skulle säga att jag blir skakig i benen av att träffa Nicole, säger Jenny Strömstedt inför mötet och syftar på Nicole Nordins drivna personlighet.

Fördomar om pengar och ålderskillnad

Det var i slutet av Peter Forsbergs hockeykarriär som han träffade Nicole Nordin på en middag. Nicole, som då var 21 år, fastnade för den 15 år äldre Peters lyhördhet och engagemang. Från Peters sida kom det omedelbara ”klicket” i den gemensamma humorn.

– Jag fastande mest för att vi hade roligt tillsammans. Förstår ironin i saker och har samma livsfilosofi, säger Peter Forsberg.

Även om Peter och Nicole redan under den första dejten pratade igenom sin framtid tillsammans, med fokus på åldersskillnaden och viljan att inom en snar framtid bilda familj med barn, så var det inget hinder för deras kärlek. Men för personer bortom deras omedelbara omgivning, fanns det olyckskorpar med mer negativ inställning.

– Det är klart att det finns fördomar om tjejer som dejtar äldre rika män. Man förväntas vara en hemmafru som älskar shopping, gå på spa och leva med lyx och flärd. Det är en allmänt vedertagen missuppfattning, säger Nicole Nordin.

Familj och imperium tillsammans

Fördomarna mot henne, och framför allt hennes driv, fick henne att fokusera hårt på den egna identiteten. Att hamna i skuggan av pojkvännen var inget alternativ, även om det dröjde länge innan hon förstod hur framgångsrik karriär hennes dåvarande nya pojkvän faktiskt haft.

– Jag har hållit en låg profil och kämpat stenhårt med att skapa min egen identitet, både före och efter jag träffade Peter. Jag har varit tydlig med vad jag ville göra med min utbildning och karriär, säger Nicole Nordin, som har en examen från Handelshögskolan.

Niklas och Jenny Strömstedt lyssnar till hur paret träffades första gången.

Niklas och Jenny Strömstedt lyssnar till hur paret träffades första gången. Foto: TV4

Att träffa Peter Forsberg just i slutet av hans hockeykarriären, innebar dels att möta hans stora sorg över en karriär som slutligen tog slut på grund av skador. Men också att ingå i en relation med en person som var lika driven som henne själv.

Tillsammans driver paret idag tio företag, samtidigt som de har tre barn födda under en femårsperiod. Något som paret kämpar med att balansera på bästa sätt för att få tid till familjen och vardagsromantiken.

– Det är alltid någon som vägrar äta och någon som inte vill ha på sig grejerna. Man måste se till att man har tid, säger Peter Forsberg.

–  Jag tror på rutiner för barnen, så de vet vad som förväntas. Det är när vi gör undantag som det ballar ur. Sover någon på soffan så vill nästa göra detsamma, säger Nicole Nordin.

Tillsammans med Strömstedts sänds på TV4 kl 21.00 den 22 november.

Läs också:

Alla gäster i nya Tillsammans med Strömstedts