Planerade drömbröllop – fick opereras akut för hjärntumör

Sofias änglar, Kim och Tobias.
Bara veckor innan bröllopet drabbas Kim av ett epileptiskt anfall som avslöjar en hjärntumör. Nu lever han med en hjärntrötthet som påverkar hela livet. ”Jag är fortfarande så tacksam att jag har honom”, säger maken Tobias i ”Sophias änglar” i Kanal 5

Tobias och Kim hade köpt radhus tillsammans och planerade för bröllop när tillvaron slogs i bitar. Tobias berättar i ”Sofias änglar” att han var nere i trädgården och jobbade när han hörde en duns från ovanvåningen. När han kom upp låg hans man Kim på golvet i ett epileptiskt anfall.

Aggressiv tumör

På sjukhuset konstaterade man att anfallet berodde på en aggressiv tumör i hjärnan och opererade.

– Man tänker ju att det inte är på riktigt, det här händer inte mig, säger Kim i ”Sofias änglar”.

– Hela livet ställs på ända.

Kim drabbades av en aggressiv hjärntumör. Nu rycker Sofias änglar in för att hjälpa till.

Livet ställdes på ända när läkarna upptäckte tumören. Kim opererades akut. Bild: Kanal 5

Drömbröllopet gick i kras

Tillvaron i radhuset blev inte som de hade tänkt sig. Istället för ett stort romantiskt tredagarsbröllop fick det bli en blixtceremoni mellan operation och cellgiftsbehandling. Framtiden var osäker och de ville bekräfta sitt band även om de storstilade planerna fick läggas på is.

Tobias beskriver sig själv som en obotlig romantiker och Kim hade velat ge honom ett riktigt kalas med favoritartister och hela baletten. Alcazar eller Charlotte Perrelli till exempel.

Men så blev det, som sagt, inte.

Det stora sociala umgänget har blivit lidande eftersom Kim är ständigt hjärntrött i sviterna efter behandlingen. Han orkar inte vara med på samma sätt som tidigare. Tumören gick inte att operera bort helt och hållet och kampen mot cancern pågår.

Påverkad av sjukdomen

Tobias beskriver att även om Kim påverkats av sjukdomen så är kärleken till honom lika stark som tidigare. Drömmen är så klart att hans make lyckas besegra sjukdomen.

En del av de kullkastade planerna handlar om huset. De hade planer på att renovera när de flyttade in men efter pärsen med hjärntumören så går energin till annat. Orken finns inte även om behovet finns där i glappande lister och halvfärdiga tak.

En stressfaktor som ständigt finns där.

– Man vill ju ha en plan men nu är det verkligen vecka för vecka och månad för månad, säger Tobias i ”Sofias änglar”.

Glittrande final

Tobias berättar att hans fokus är att stötta Kim och försöka få honom att känna glädje och inspiration i vardagen trots sjukdomen. Kim brukade gilla att laga mat och baka och Tobias vill att han ska känna den gnistan igen.

– Blir han ledsen känns det som en öppning för tumören att växa sig starkare, säger Tobias till programledaren Sofia Wistam som rycker in för att hjälpa paret tillsammans med kollegorna Jonnie Krigström och Mattias Särnholm.

Insatserna för Kim och Tobias handlar inte bara om att skruvar och spackel. ”Sofias änglar” gör även vad de kan för att förverkliga parets planer på ett riktigt bröllop med stjärnglitter och schlagercirkus.

Ett riktigt drömbröllop.

Sofias änglar rycker in och stöttar Kim och Tobias

Kim och Tobias är inbitna schlager-fans. Sofias änglar bjuder på en välkommen överraskning. Bild: Kanal5

”Sofias änglar” sänds i Kanal5, måndagar 20.00