Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Premiär för nya säsongen av Wahlgrens värld

22 aug, 2018 
Minna Wallén-Widung
Den fjärde säsongen av "Wahlgrens värld" har premiär den 23 augusti 2018 i Kanal 5. I premiäravsnittet får tittarna bland annat följa med när Bianca Ingrosso förstorar läpparna och när Christina Schollin planerar sin stora 80-årsfest.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I den fjärde säsongen av Wahlgrens värld, som har premiär torsdagen den 23 augusti 2018 i Kanal 5, är det som vanligt Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca Ingrosso som är huvudpersonerna. Tittarna får följa mor och dotter i deras vardag bestående av såväl jobb som umgänge med vänner och lyxiga utlandssemestrar och galna upptåg.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är tillbaka med en ny säsong av Wahlgrens värld. Bild: IBL Bildbyrå

Christina Schollin och Benjamin Ingrosso dyker också upp i realityserien med jämna mellanrum, liksom flera andra familjemedlemmar och mer eller mindre kända vänner till familjen.

Premiäravsnittet av Wahlgrens värld

I premiäravsnittet av den nya säsongen av ”Wahlgrens värld” får tittarna bland annat följa med när Bianca Ingrosso gör en läppförstoring, när Christina Schollin planerar sin storslagna 80-årsfest och när Pernilla Wahlgren flänger mellan olika jobbåtaganden – alltid åtminstone 15 minuter försenad.

Bianca Ingrosso fixar sina läppar i Wahlgrens värld i Kanal 5.
Bianca Ingrosso fixar sina läppar i premiäravsnittet av Wahlgrens värld. Foto: Kanal 5

Dessutom har Bianca Ingrosso ett första möte med producenten till Sommar i P1. Hennes sommarprat – där hon bland annat pratade om sin historia av ätstörningen bulimi, föräldrarnas uppslitande skilsmässa och något trassliga barndom – har blivit ett av de mest lyssnade hittills i år.

Annons

Har tidigare tackat nej

Wahlgrens värld sändes för första gången hösten 2016. Inför premiären berättade Pernilla Wahlgren att hon har fått erbjudande om en egen realityserie redan tidigare, men att hon då alltid tackat nej.

– Jag har varit lite rädd för att det skulle kännas jobbigt och inkräkta för mycket på privatlivet. Dessutom har det inte riktigt varit några bra idéer som kommit upp. Men sen kom den här, sa hon då till Aftonbladet.

Sedan starten har serien fått mycket uppmärksamhet och Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso driver i dag båda framgångsrika podcaster, bloggar och har mängder av följare på sina sociala medier. Bianca Ingrosso har värvats som jurymedlem till underhållningsprogrammet Talang i TV4 och har dessutom startat två egna bolag.

Wahlgrens värld i Norge

Wahlgrens värld sänds inte bara i Sverige utan även i Norge, där säsong fyra har premiär ungefär samtidigt som här i Sverige.

”Så himla kul att även norrmännen ”liker oss”!” skrev Pernilla Wahlgren på sin Instagramsida i samband med att hon och Bianca medverkat i en intervju för norsk media nyligen.

Wahlgrens värld är nominerad i två kategorier när tv-branschens pris Kristallen delas ut den 31 augusti 2018 – Årets program och Årets realityprogram. Dessutom är både Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso nominerade i kategorin Årets tv-personlighet.

De medverkar mest i Wahlgrens värld:

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren. Bild: IBL Bildbyrå

Pernilla Wahlgren föddes på julafton den 24 december 1967 i Gustavsberg. Pernilla Wahlgren har spelat teater och sjungit sedan barnsben. Som 11-åring fick hon sin första huvudroll då hon spelade Annie i musikalen med samma namn på Folkan i Stockholm. Sedan dess har hon spelat i otaliga musikaler och teaterföreställningar.

Annons

Det stora genombrottet kom 1985 då hon slog igenom med låten Piccadilly Circus i Melodifestivalen. Bidraget kom på en fjärdeplats. Pernilla Wahlgren har sedan dess deltagit i Melodifestivalen ytterligare fyra gånger, utan att vinna.

Två gånger har Pernilla Wahlgren mottagit teaterpriset Guldmasken och 2004 fick hon dessutom Ulla Billquist-stipendiet. Hon har jobbat både som programledare och haft filmroller genom sin långa karriär. I dag driver hon en framgångsrik blogg och har släppt ett eget klädmärke.

Pernilla Wahlgren träffade dansaren Emilio Ingrosso 1985. Paret var gifta mellan 1993 och 2002 och fick barnen Oliver, Bianca och Benjamin tillsammans. Skilsmässan blev dramatisk och 2006 åtalades Emilio Ingrosso för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak. Han dömdes senare till dagsböter för olaga hot.

Emilio Ingrosso är i dag krögare och driver två restauranger på Mallorca, och både han och hans hustru dyker upp i Wahlgrens värld med jämna mellanrum. Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso uppger i dag att de har en god relation till varandra.

Annons

Pernilla Wahlgren har också sonen Theo tillsammans med ex-pojkvännen Joachim Lennholm.

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso.
Bianca Ingrosso. Bild: IBL Bildbyrå

Bianca Ingrosso föddes den 30 december 1994. Som barn spelade hon teater och sjöng och 2006 deltog hon i Junior Eurovision Song Contest. Hon tävlade i Let’s dance 2016.

I dag jobbar Bianca Ingrosso som influencer – hon driver en stor blogg och har mängder av följare på sina sociala medier. Tidigare i år debuterade hon som jurymedlem i TV4-programmet Talang, ett uppdrag hon fortsätter med även under hösten.

Sedan 2017 driver hon podcasten Alice&Bianca tillsammans med Alice Stenlöf. Bianca Ingrosso sommarpratade i P1 sommaren 2018 och berättade då bland annat om sin uppväxt och sin ätstörning. Programmet är ett av de mest lyssnade hittills i år.

Bianca Ingrosso har ett förhållande med Philippe Cohen.

Christina Schollin

Christina Schollin
Christina Schollin. Bild: IBL Bildbyrå

Skådespelaren Christina Schollin föddes den 26 december 1937. Hon filmdebuterade 1956 och har en lång karriär på flera olika teaterscener bakom sig. Hon har bland annat medverkat i uppsättningar på Dramaten, Scalateatern och Chinateatern.

Annons

1982 fick hon en roll i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander. Christina Schollin har också haft roller i tv-serierna Varuhuset och Tre Kronor.

Hon driver i dag en blogg där hon delar med sig av levnadsråd och ger glimtar från sitt privatliv.

Christina Schollin gifte sig med skådespelaren Hans Wahlgren 1962. Tillsammans har paret fyra barn – Peter Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso. Bild: IBL Bildbyrå

Benjamin Ingrosso föddes den 14 september 1997. Som barn i en familj i underhållningsbranschen har Benjamin Ingrosso sjungit och spelat teater sedan ung ålder. 2006 vann han Lilla Melodifestivalen med låten Hej Sofia.

Han har medverkat i flera musikaler – bland annat Karlsson på taket flyger igen och Rasmus på luffen – och deltagit i både Allsång på Skansen och Diggiloo-turnén. 2014 vann han underhållningsprogrammet Let’s dance tillsammans med Sigrid Bernson.

Annons

År 2015 släppte han sin första egna singel, Fall in love. Två år senare tävlade han för första gången i Melodifestivalen, då med låten Good Lovin som slutade på en femteplats. 2018 var han tillbaka i tävlingen och den här gången vann han Melodifestivalen med bidraget Dance you off. Benjamin Ingrosso slutade på en sjundeplats i Eurovision Song Contest i Lissabon samma år.

Benjamin Ingrosso har ett förhållande med Linnea Widmark.

Oliver Ingrosso

Oliver Ingrosso tillsammans med lillebror Benjamin Ingrosso. Bild: IBL Bildbyrå

Oliver Ingrosso föddes den 30 december 1989. Han är verksam som DJ och musikproducent.

År 2010 släppte han sin första EP tillsammans med den nu avlidne Tim Bergling, mer känd som Avicii, och Otto Knows. Han har samarbetat med flera stora namn som Tiësto, Adrian Lux och Swedish House Mafia, där hans kusin Sebastian Ingrosso var en av förgrundsgestalterna.

Läs också:

Avklädda sanningen om familjen Wahlgren: ”Inte frågan om porr”

Pernilla Wahlgren drabbad av kristallsjuka

Wahlgrens värld har premiär den 23 augusti 2018 kl 21.00 i Kanal 5.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons