Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Rickard Olsson leder Idrottsgalan på SVT

12 dec, 2012 
Johanna Svan
Rickard Olsson leder Idrottsgalan
Rickard Olsson kommer att leda Idrottsgalan som hyllar våra främsta idrottsmän- och kvinnor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det blir Rickard Olsson som kommer att hylla Sveriges mest framstående idrottare tillsammans med tv-tittare, artistuppbåd och publik. Han har tidigare lett stora direktsändningar som Melodifestivalen och Bingolotto men är även känd från program som Vem vet mest?, Gäster med gester och Wild kids.

Sedan starten år 2000 följer i snitt över två miljoner tittare galan årligen i SVT när de svenska stjärnorna tar emot Idrottsakademins priser.

”Känns stort att få leda galan”

– Idrottsgalan är kanske Sveriges största tv-gala, det känns stort att få äran att leda den. Det är en gala som ofta lämnar många minnesvärda ögonblick efter sig. Det är idrott och underhållning i en perfekt kombination, säger Rickard Olsson.

Galans höjdpunkt är som vanligt Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris som sedan 1979 röstas fram av det svenska folket. Dessutom utdelas Svenska Dagbladets Bragdguld för årets främsta svenska idrottsbragd samt tv-sportens Sportspegelpris.

Läs också:

Rickard Olsson om brytningen med SVT: ”Mådde svindåligt”

Här är artisterna som uppträder på Idrottsgalan 2019

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons