Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Ryktet: Petra Mede kan ta över som programledare för Let's dance

22 sep, 2020 
Minna Wallén-Widung
Delad bild. Till vänster syns Petra Mede i en rosa kavaj och till höger syns Tilde de Paula Eby och David Hellenius som programledare för Let's dance.
Petra Mede är högaktuell för att ta över som programledare för Let's dance efter David Hellenius och Tilde de Paula Eby, enligt uppgifter till Expressen.
Men än så länge har uppgiften inte bekräftats av TV4.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under säsongsfinalen av Let's dance i våras, meddelade programledarna David Hellenius och Tilde de Paula Eby i direktsändning att de lämnar programmet och inte kommer tillbaka som programledare 2021.

Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s danceBrand logo
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance

För David Hellenius har det blivit många direktsändningar genom åren – han har lett programmet ända sedan premiären 2006. Till en början tillsammans med Agneta Sjödin, sedan med Jessica Almenäs i tio säsonger och sedan 2017 tillsammans med Tilde de Paula Eby. Att de skulle lämna programmet var ett gemensamt beslut som de två programledarna fattade tillsammans.

– Vi kände att nu har vi gett det här programmet all kärlek vi bara kan och är det inte kanske göttigt om någon annan också får njuta av att vara en del av hela Let’s dance-bubblan? Jo, sa vi, och så lämnar vi det med varm hand över till nästa programledare, har Tilde de Paula Eby tidigare sagt till Expressen.

Petra Mede ryktas ta över Let's dance

Och nu ryktas det alltså att Petra Mede är den som eventuellt tar över programledarjobbet nästa år. Hon är knappast ett obekant ansikte för tv-tittarna – på TV4 är hon programledare för bland annat Stjärnornas stjärna och vi är också vana att se henne som Katja i Bonusfamiljen i SVT samt som programledare för exempelvis Guldbaggegalan och QX-galan. Och nu kan det alltså vara hennes ansikte vi får se också i Let's dance när den sextonde säsongen av programmet har premiär under våren 2021.

Annons

Det är Expressen som har fått uppgifterna – men de varken bekräftas eller dementeras av TV4.

– Roligt att Let’s dance väcker intresse! Det blir vi på TV4 så klart väldigt glada över, och vi ser fram emot att få återkomma med alla spännande detaljer kring hur programmet kommer se ut längre fram, säger TV4:s presschef Louise Ekman till tidningen.

Petra Mede har inte heller kommenterat uppgifterna. Hon har tidigare berättat att hon gärna skulle vilja tävla i Let's dance, men att en gammal ryggskada hindrat henne från att ställa upp. Nu återstår att se om vi ändå får se henne i programmet framöver!

Annons