Så ska Tim "Avicii" Bergling hyllas i Let's dance

I veckans Let's dance, hyllas den bortgångne världsartisten Tim "Avicii" Bergling med ett dansnummer. "Det känns både naturligt och viktigt", skriver Anika Beclijevski, exekutiv producent för programmet till Expressen.

Tim ”Avicii” Bergling dog den 20 april 2018 under en semesterresa med sina vänner i Muskat, Oman, bara 28 år gammal. Hans plötsliga bortgång har chockat en hel värld, och den internationella artisteliten har hyllat honom i kör.

Nu väljer TV4 också att hedra Avicii. I fredagens avsnitt uppmärksammas artisten med ett särskilt dansnummer, skriver Expressen.

Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Let’s dance”, skriver i ett sms till tidningen om beslutet att hylla Tim ”Avicii” Bergling:

”Det känns både naturligt och viktigt att hylla honom denna kväll. Vi tillägnar Tim ett dansnummer till Without you som jag både tror och hoppas blir väldigt fint”.

Avicii slutade turnera 2016

Without you är huvudspåret på Aviciis EP Avici (01) som släpptes i augusti 2017. Bland hans övriga stora hits finns bland annat Levels och Hey Brother.

Tim ”Avicii” Bergling slutade turnera 2016. I intervjuer berättade han att han mådde för dåligt för att fortsätta det hektiska turnélivet.

”Tim Berglings tragiska och allt för tidiga bortgång är en stor förlust inte bara för musik-Sverige utan även för den internationella världsscenen”, skriver Anika Beclijevski i sitt sms.

Skulle göra comeback – drog sig ur

Den sista tiden innan sin död jobbade Tim ”Avicii” Bergling med ny musik. Enligt den tyska tidningen Bild var han inbokad på en comebackturné under 2018 – en turné som han sedermera ska ha dragit sig ur. Enligt tidningen ska turnén ha ställts in eftersom artisten var rädd för att ”fastna i övermänskliga förväntningar igen”, rapporterar Expressen.

Tim Berglings familj publicerade ett öppet brev torsdagen den 26 april, via sin presskontakt:

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress. När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset. Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.
Vi älskar dig, Familjen.”

För den som mår psykiskt dåligt finns hjälp att få. Hos 1177 Vårdguiden hittar du kontaktuppgifter till organisationer och andra som kan ge stöd och hjälp.

Läs också:

Vad betyder namnet Avicii?

Tommy Körbergs stöd till sonen Anton i sorgen efter Avicii