Sara och Christoffer blev ett kärlekspar i Biggest Loser

Redan på slutcastingen till Biggest Loser blev Sara blixtförälskad i medtävlaren Christoffer. Han var också kär, men inte riktigt redo.  När Christoffer åkte ut fick Sara panik – skulle de någonsin ses igen…?

Sara Andersson, 27, var bestämd på två punkter. Hon skulle aldrig flytta från Strömstad och hon skulle aldrig bli tillsammans med en kille som redan hade barn.

Nu har hon flyttat från Strömstad till Linköping och bor tillsammans med Christoffer Jenderborn, 25, som har barnen Neo, tre år, och Nellie, två år.

Hon skrattar och konstaterar att när kärleken slår ned som en bomb, ja då är man beredd att göra avkall på det mesta.

–Även om rollen som bonusmamma kan vara påfrestande är det underbart att leva med Christoffer, säger hon.

Blev kära i Biggest loser

I våras kunde vi följa deras öden i tv-programmet Biggest Loser. Det var där deras liv flätades samman.

Redan på slutcastingen föll Sara för Christoffer.

–Det var väl din rosa skjorta, skrattar hon. Nej, skämt åsido, det var hela din personlighet i kombination med att du såg bra ut. När vi sedan sågs på hälsoundersökningen innan vi skulle åka till slottet, då började hjärtat klappa.

Sara vägde 105,5 kilo när hon sökte till programmet. Övervikten hade kommit från övre tonåren och uppåt.

–Min gymnasieutbildning tog all energi och jag slutade spela fotboll. Då började jag lägga på mig, berättar hon.

Christoffer klev in i programmet med en matchvikt på 148,3 kilo. Efter att ha varit en vältränad tonåring som vägde runt 90 kilo började kilona smyga på honom. När han och förra sambon fick tillbringa tio veckor på neonatalavdelningen med Neo accelererade övervikten till som mest 155 kilo.

Gick upp i vikt av skräpmaten

–Vi levde länge i ovisshet om han skulle klara sig eller inte, det var påfrestande och jag åt mycket skräpmat under tiden på sjukhuset, berättar Christoffer.

På Ekolsunds slott fann han och Sara varandra redan första dagen.

–Jag fastnade för Saras sprudlande glädje och i hennes tindrande ögon såg jag något speciellt när hon tittade på mig, någonting som gjorde mig glad, säger Christoffer.

De berättar att de umgicks oerhört mycket med varandra inne på slottet, något som inte framgick i tv-programmet.

–Vi blev förälskade nästan direkt och allting går mycket snabbare när man lever så nära varandra hela tiden.

När Christoffer åkte till Biggest Loser hade han separerat från sin sambo och flyttat hem till sina föräldrar. Den situationen tärde på honom, i kombination med allmän psykisk ohälsa som han länge kämpat med.

–Jag och min före detta sambo hade bestämt att vi skulle göra ett försök till efter Biggest Loser. När jag sedan träffade Sara visste jag inte vad jag ville. Allting blev kaos, jag mådde bara dåligt och ville därifrån.

Därför försvann också motivationen och Christoffer underpresterade. För Christoffer och hans lagkompis, Viktor Knutsson, tog resan i Biggest Loser slut efter två och en halv vecka.

Det tog hårt på Sara.

Panikångest under tävlingen

–Jag var helt knäckt och jätteledsen. Fy det var så hemskt, jag fick panik när jag förstod att jag inte skulle få se honom på jättelänge.

Samtidigt var Viktor besviken på att Christoffer gav upp och drog med sig honom i fallet.

–Vi har haft våra duster efteråt, men nu har vi rett ut allt och är vänner igen. Vi träffades på stan och pratade för ett tag sedan. Att han vann hela Biggest Loser känns jätteroligt, säger Christoffer.

Både han och Viktor fick dock en andra chans i det som kallas Revanschen. Men redan efter ett par dagar valde Christoffer att avbryta och åka hem.

–Jag fick panikångestattacker så det fanns bara en utväg, att lämna tävlingen. Samtidigt ville jag träffa mina barn och reda ut saker med min före detta sambo. Sedan visste jag med mig själv att jag skulle klara av att gå ned i vikt utan programmet. Jag har tidigare både spelat fotboll och innebandy, jag vet hur man tränar.

Väl på hemmaplan tog Christoffer tag i sitt liv med besked.

–Jag kom hem en fredag, på måndagen ringde jag sjukvården och sökte hjälp. Jag fick både psykologhjälp och medicinering för mina psykiska besvär.

Gruppbild deltagarna i Biggest Loser 2018

Alla deltagarna i Biggest Loser 2018. Christoffer är tvåa från höger och Sara sjua från höger.

På slottet kämpade samtidigt Sara för att stanna kvar i tävlingen och komma till final. Men det var tudelade känslor, för egentligen ville hon lika mycket få träffa Christoffer.

Pratade med sin före detta sambo

–Det jag visste var att han skulle åka hem och prata med sin före detta sambo, men jag visste ju inte om de hade blivit ett par igen.

–Jag och sambon fattade ett gemensamt beslut om att gå skilda vägar och hellre vara vänner, säger Christoffer. Naturligtvis påverkade mina känslor för Sara min del av beslutet. Hon var den jag kunde prata med, hon lyssnade alltid. Det saknade jag jättemycket.

Biggest Loser har en deltagaransvarig och Sara frågade honom hur det hade gått för Christoffer, men hon fick inga svar. Och Christoffer fick inget veta om Saras öden på slottet.

–Jag hoppades varje vecka att hon skulle åka ut, så att vi kunde träffas, skrattar Christoffer. Jag bad den deltagaransvarige att han skulle säga till Sara att ringa mig om hon fick lämna tävlingen.

Sara hade seglat upp som en av favoriterna till en finalplats och till slutsegern. Men en skada gjorde att hon fick träningsförbud och vid invägningen hamnade hon i utröstning och fick lämna slottet. Det var med en konstig, skräckblandad förtjusning hon packade sina väskor för att åka hem.

–Där och då visste jag inte hur jag skulle göra när jag kom hem. Vågade jag kontakta Christoffer? Ville han träffa mig igen?

Frågetecknen blev snabbt uträtade.

–När jag skulle lämna slottet kom den deltagaransvarige fram till mig och sa: ”Christoffer vill att du ringer.”

–Jag höll på att dö! Jag grät av lättnad och ville bara komma åt en telefon och ringa.

Vilket inte var så lätt eftersom hon fått lämna sin telefon hemma när hon åkte till slottet…

–Jag hade en kontantkortstelefon, men den var så klart inte laddad! Så fort jag kom till hotellet i Stockholm sprang jag till närmsta 7-eleven och laddade den. Klockan halv elva på kvällen ringde jag till Christoffer.

Fick samtal från okänt nummer

Han såg att det var ett okänt nummer och undrade vem det var som ringde vid den tiden på kvällen.

–När jag hörde att det var Sara hoppade jag runt av ren glädje.

–Och jag var överlycklig över att äntligen få prata med dig, säger Sara.

De pratade till långt fram på morgonen och Christoffer hann bara sova en kort stund innan han i ett saligt lyckorus åkte till jobbet som flygplansmontör på Saab i Linköping.

De fortsatte sms:a varandra under dagen och de ville inget annat än träffas så snart som möjligt.

–När jag slutat jobbet satte jag mig i bilen och körde de 45 milen till Strömstad. Det spöregnade ute och jag har tidigare aldrig kört en så lång sträcka på en gång. Samtidigt var jag så otroligt nervös för att träffa Sara igen. Trots att det var oktober svettades jag mängder, bilfärden var som ett träningspass, skrattar Christoffer.

–Jag har nog aldrig haft så mycket fjärilar i magen som när jag gick och väntade på att Christoffer skulle komma, säger Sara.

Hon mötte honom på parkeringen och noterade att Christoffer blivit smalare sedan de sågs sist.

– Sara hade fixat sina ögonfransar så först kände jag knappt igen henne. När hon tog av ytterkläderna såg jag att hon också blivit smalare sedan vi sågs sist. Hon formligen strålade!

De hade en underbar helg tillsammans och en fortsättning kändes som en självklarhet för båda. Men det var inte helt okomplicerat med ett avstånd på 45 mil, och en del andra saker.

–Christoffer har sina barn varannan vecka så det var självklart att jag var den som skulle flytta. Att han bodde hemma hos sina föräldrar efter separationen gjorde att det skulle fungera med dem också när jag flyttade till honom ett par månader senare. Men de välkomnade mig, så det var aldrig några problem.

Sara har blivit bonusmamma

I mars i år flyttade paret ihop i egen lägenhet strax utanför Linköping och Sara har fått arbete i receptionen på gymmet Nordic Wellness i Linköping.

För Sara har det inneburit två stora omställningar. Dels att flytta till en annan del av landet och dels att bli bonusmamma till Christoffers båda barn.

–Det har gått upp och ned och ibland har upplevt det som ett rent helvete. Vissa dagar har jag bara velat stänga in mig. Christoffer har fått ta mycket skit från mig. Det har varit en prövning och en ansträngning för oss båda.

Christoffer har dock visat stor förståelse.

–Sara kom från ett singelliv där hon bara har behövt tänka på sig själv. Nu skulle hon in i en familj och bli en del av fyra familjemedlemmar. Jag förstår att den omställningen inte är enkel.

Han mår i dag mycket bättre än på flera år.

–Panikångestattackerna kommer alltmer sällan och när de kommer har jag lärt mig hantera dem. Jag tänker att det är okej att det händer och efteråt reser jag mig direkt och går vidare.

Planerar för bröllop

Sara har varit ett stort stöd, menar Christoffer.

–Jag kan prata med henne och berätta när jag mår dåligt, i stället för att som tidigare bara dra mig undan och behålla allt för mig själv, säger han och berättar stolt att han i juni i år cyklade Vätternrundan – en sträcka på 30 mil – tillsammans med sin pappa Patrik.

–Det var en underbar känsla att klara av något som jag inte trodde var möjligt ett år tidigare, säger Christoffer, vars vikt nu pendlar mellan 112 och 115 kilo. Sara har gått ned till runt 85 kilo.

Nu planerar paret för en framtid tillsammans, och ett stort steg togs den 9 april i år, samma dag som årets första avsnitt av Biggest Loser började sändas. Det var den dagen de förlovade sig.

–Christoffer hade köpt ringar och överraskade mig när han gick ner på knä och friade. Även om du inte vill medge det så är du en romantiker. En gång skickade du blommor till mig på jobbet, säger Sara.

Bröllopet ska stå nästa vår om allt går som planerat.

Så även om ingen av dem vann Biggest Loser, så vann de ändå det som är allra störst – kärleken

Nu börjar Biggest Loser VIP!

Den 24 september startar en ny säsong av Biggest Loser VIP.

Förra året var det Anna Book som vann. I år är det musikern Kalle Moraeus, Hollywoodfrun Gunilla Persson, före detta ishockeyproffset Pekka Lindmark, Idol-deltagaren Magnus Schönberg, kocken Alexandra Zazzi, författaren Erik Hörstadius, ”Farmen”-deltagaren Alexandra Louthander och krögaren Carl Jan Granqvist som tävlar om att gå ner i vikt.

Biggest Loser VIP sänds måndagar i TV4 kl 20 med start den 24 september.

Läs också: Här är alla deltagare i Biggest loser VIP 2018!

Av Mikael Svensson
Foto: Ola Holmgren, Daniel Ohlsson/TV4 och privat bild