Sebastian von Sivers nya jobb för ”Nyhetsmorgon”

Sebastian Von Sivers och Tilde de Paula.
I mars presenterades Tilde de Paula Ebys nya kollega i ”TV4 Nyhetsmorgon”. Sebastian von Sivers ersatte Peter Jihde efter att den senare sagt upp sig. Nu står det klart att inte heller Sebastian kommer att synas särskilt frekvent i rutan.

När Sebastian von Sivers presenterades som Peter Jihdes ersättare i ”Nyhetsmorgon”, var det med en bred erfarenhet i bagaget. Sebastian arbetade nämligen som redaktör för programmet men valde i och med den nya rollen att liksom sin mamma (Malou von Sivers) stå framför kameran. Valet hyllades av kollegan Tilde de Paula Eby i tv-soffan.

– Det som är fördelen med Sebastian är att du verkligen kan programmet. Att vara redaktör är att äga programmet, man kan varje liten del. Att vara på olika positioner i en tv-produktion är väldigt nyttigt, säger Tilde de Paula Eby i ”Nyhetsmorgon”.

TV4 tillbakavisar rykten

Under den senare delen av sommaren och inledningen av hösten har Sebastian synts mindre frekvent i rollen som programledare för ”Nyhetsmorgon”. Orsaken har för tittaren varit oklar men nu står det emellertid klart att Sebastian von Sivers till största del återgår till en roll bakom kameran.

I sin nya roll kommer Sebastian von Sivers mestadels att arbeta med programutveckling. Men att Sebastian på något sätt ”valts bort” eller helt ska sluta som programledare tillbakavisas av Johanna Thulin Bratten, programchef för ”Nyhetsmorgon”, i ett sms till Expressen.

– Sebastian varvar sitt uppdrag som programledare med programutveckling, men han kommer att synas regelbundet i Nyhetsmorgon även under hösten. Flera av våra programledare varvar sina roller med redaktionellt arbete av olika slag. Det ser vi som en styrka. Både vi och tittarna uppskattar Sebastian och vi är mycket glada att ha honom i vårt lag.

Källa: Expressen