Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Sextrakasserande män konfronteras i Trolljägarna

28 jan, 2019 
Fredrik Rubin
Nättroll konfronteras av Linda, 33, ifrån Stockholm som trakasserats.
Bilder på okända mäns penisar, så kallade "dick pics", onanifilmer och vidriga hot och ord. I säsongspremiären av Trolljägarna upprepar sig mäns vidriga beteende mot kvinnor gång på gång.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Trolljägarna är tillbaka på TV3 med ännu en säsong och behovet av programmet tycks inte ha upphört. Snarare tvärtom. Män över hela landet trakasserar kvinnor genom att skicka ovälkomna ”dick pics” och onanifilmer. Men, ska det påpekas, det handlar inte om någon enstaka man. Snarare om en mängd män med samma gränslösa beteende.

– Det har blivit vardag. Det som gör mig ledsen är att behöva dra alla män över samma kam. Man tror att alla är så här störda eftersom det är så många som skickar sådana här bilder. Man tappar hoppet om mänskligheten, säger Sandra som utsätts för mängder av trakasserier.

Skickar bilder på sitt kön

Sandra är inte ensam, i Trolljägarna träder även Linda, 33, ifrån Stockholm fram. Hon har utsatts av en man som trakasserar hundratalskvinnor genom att på dejtingsidor ljuga om vem han är. Målet tycks vara att prata om sex och skicka bilder på sitt kön och videos när han onanerar.

Annons

När Robert Aschberg konfronterar mannen, som har sambo och barn, ställer han sig först frågande till vad han själv gjort. Men snart erkänner han och ber om ursäkt till Linda för sitt beteende.

– Jag hoppas att han tar tag i sitt liv, säger Linda efter konfrontationen, vilken enligt den sextrakasserande mannen resulterat i att han berättat för sin familj om sitt beteende och nu går i terapi.

Trollen är modiga – bakom skärmen

Ångrar sig gör även en av de männen som trakasserat Sandra. Det rör sig om en 24-årig man i norra Sverige som tidigare dömts för brott mot knivlagen och för att ha sålt sprit till minderåriga. När programledaren Frida Boisen konfronterar honom vill han först åka ifrån platsen, men det hela slutar med att han per telefon ber om ursäkt till Sandra. En ursäkt som hon storsint godtar. Förklaringen är enligt 24-åringen att han mått dåligt.

Youtbern Jessica Pamlin blir återkommande kallad för "hora" från okända män.
Youtubern Jessica Pamlin blir återkommande kallad för ”hora” av okända män. Foto: TV3

Lika ursäktande är inte en av de män som väljer att kalla youtbern Jessica Pamlin för ”hora”. Allt hat som Jessica fått utstå har resulterat i att hon ibland är rädd när hon går hem på kvällarna eller är ensam hemma.

Annons

– Varför ska man sprida hat, sprid kärlek istället. Har man ingen att säga som är bra ska man inte säga det alls, säger Jessica.

När Robert Aschberg besöker den trakasserande mannens hem, öppnar han inte dörren. Istället tar han smygtagna bilder på kamerateamet och lägger upp på sociala medier för att bakom sin skärm vara tuff. I verkligheten tycks tuffheten emellertid vara obefintlig, åtminstone lusten att bli konfronterad med frågor om sitt näthat.

Källa: TV3

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons