Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisMidsommarCamping

Premiär för Skavlan – för sista gången ”tack vare Carina Bergfeldt”

17 sep, 2021 
Linn Seipel
Efter hela tolv år och 24 säsonger har Skavlan nu för sista gången premiär. Här är allt vi vet om de som gästar sista säsongen och hur det blir när Carina Bergfeldt tar över stafettpinnen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Fredag 17 september sänds det första av totalt tolv avsnitt, som skall komma att bli norska programledaren Fredrik Skavlans 25:e och sista säsong av sin egen talkshow Skavlan. Efter det kommer finnas en kulturskatt på hela 296 avsnitt med flertalet minst sagt otroliga gäster.

Stora namn genom tiderna har varit exempelvis Dalai Lama, Greta Thunberg, Will Smith, Rihanna, Justin Bieber, Taylor Swift, Alicia Keys, Peter Forsberg, Sting, Ricky Gervais, Kanye West och prinsessan Madeleine med hennes make Chris O’Neill – för att bara nämna några.

Carina Bergfeldt tar över pratshowen Skavlan

Hösten 2021 blir det Skavlan i tv-rutan som vanligt, men våren 2022 kommer alltså Carina Bergfeldt att ha sin talkshow i den fredagsslott som brukade tillhöra Fredrik Skavlan. I ett inlägg på Instagram skrev tidigare i år Carina så här om skiftet:

”Jag har fått frågan av SVT om jag vill göra en säsong till av min talkshow och har tackat ja till det. Sen får vi se. Så hösten 2021 får ni hänga med Skavlan på fredagkvällar kl 21.

Annons

Och samma tid nästa vår hoppas jag att ni vill hänga med mig. Fredrik, tusen tack för all pepp från dig under den här säsongen. Du har varit så himla fin mot mig. Hoppas att du får en massa bra gäster i höst, men spara några åt mig.”

Se också: Carina Bergfeldt –6 saker du inte visste om journalisten

Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalistenBrand logo
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

Fredrik Skavlan verkar nöjd över sitt beslut att sluta med sin anrika talkshow, och tackar kollegan för att det blivit möjligt.

– Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt, säger han i ett pressmeddelande.

Fredrik Skavlan höll omedveten audition med Carina

Carina Bergfeldt gästade Fredrik Skavlan som gäst, något som han senare berättat för Aftonbladet var en omedveten audition för henne som framtida pratshow-värd, berättade senare Skavlan för Aftonbladet.

Annons

”När Carina var gäst i Skavlan var hon också där på en audition vilket hon inte visste om. Vi i redaktionen misstänkte nämligen att hon var som skapad för uppdraget.

Och det var hon! Med genuin närvaro och trygg professionalitet har Carina överträffat våra högsta förväntningar, och jag blir så glad när jag ser vad hon och Nordens starkaste tv-redaktion har åstadkommit den här våren.

Mitt tips är att Carina är en talkshow-värd som kommer vara med oss långt in i framtiden”, skrev han då i ett mejl.

Bergfeldt körde över Skavlan i tittarsiffror som vikarie

Och inte gjorde Carina Bergfeldt någon besviken. Hennes insats som vikarie för Skavlan var enorm succé och det försa avsnittet som gästades av bland annat statsministerparet Stefan Löfvén och Ulla Löfvén sågs av närmare två miljoner tittare.

Något som slår Fredrik Skavlans egen säsongspremiär året innan, vilken lockade ca 1,4 miljoner tittare.

Skavlan hösten 2021 – de gästar programmet

Höstens första program släpps fredag 17 september på SVT Play och sänds linjärt på SVT1 21.00 och är hittills de enda avsnitt vi vet vilka som kommer att gästa.

Först ut är Magnus Uggla, som är aktuell med romanen Johnny the Fucker, sen kommer paralympikern och roddaren Birgit Skarstein samt skådespelaren Alexander Abdallah, som senast gjort succé i både Snabba Cash och Thunder in my Heart. Soulstjärnan Seinabo Sey uppträder, efter flera års tystnad.

I takt med att gästerna släpps kommer artikeln uppdateras.

Annons