Skidkungen Gunde Svan klar för Let's dance

Skidlegendaren Gunde Svan deltar i underhållningsprogrammet Let's dance 2018. Det avslöjades i Nyhetsmorgon i TV4 på fredagsmorgonen. "För en gångs skull ska jag lära mig dansa på riktigt", säger han i programmet.

Skidkungen Gunde Svan, 56, är den andra personen som är klar för underhållningsprogrammet Let’s dance i TV4. Det offentliggjordes i Nyhetsmorgon på fredagsmorgonen.

Gund Svan

Gunde Svan. Foto: IBL Bildbyrå

För programledarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt berättar Gunde Svan vad det är han ser mest fram emot i programmet.

– Det är utmaningen. Och så ska jag för en gångs skull lära mig dansa på riktigt, säger han.

Gunde Svan om Let’s dance

Han passar på att fråga programledarna, som båda tidigare deltagit i Let’s dance, vad man ska tänka på när man medverkar.

– Jag tror man ska passa på att ha väldigt roligt och bli kompis. Det är en helt annan typ av upplevelse än den vanliga vardagen, säger Jenny Strömstedt.

Gund Svan i skidspåret

Gunde Svan har fler OS-guld och VM-guld. Foto: IBL Bildbyrå

Hon undrar om Gunde Svan, sin vana trogen, kommer att gå in helhjärtat för uppgiften och börja se över kosten, göra minutberäkningar och allt sådant som han satsade på under sin proffskarriär. Gunde Svan erkänner att han nog har svårt att agera på något annat sätt.

– Jag har svårt att göra något halvdant, till och med att klippa gräset, och jag tror tyvärr att det kommer vara så här också, eller tack och lov kanske.

Vann fyra OS-guld under karriären

Gunde Svan, född 1962 i Dalarna, vann fyra OS-guld och sju VM-guld under sin karriär som längdskidåkare. Han vann den totala världscupen fem gånger under 1980-talet.

Agneta Sjödin och Gunde Svan i Fångarna på fortet.

Agneta Sjödin och Gunde Svan i Fångarna på fortet. Foto: IBL Bildbyrå

Efter sin skidkarriär har Gunde Svan bland annat jobbat som programledare, framför allt för det populära underhållningsprogrammet Fångarna på fortet. 2007 -2009 var han också chef för det svenska skidlandslaget.

Gunde Svan är gift med hustrun Marie Svan och har två barn, Johanna Svan och Ferry Svan som båda haft sportsliga framgångar.

Britt Ekland också klar för Let’s dance 2018

Tidigare i veckan blev det klart att skådespelerskan och Hollywoodstjärnan Britt Ekland är en av deltagarna i Let’s dance 2018.

Let’s dance har premiär i TV4 fredag den 23 mars. Programledare är David Hellenius och Tilde de Paula Eby.

I expertjuryn som bedömer deltagarna sitter Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

Let’s dance sänds fredagar klockan 20.00 i TV4 med start den 23 mars.

Läs också:

Gunde Svan om sitt äktenskap: ”Jag vårdar inte relationen”

I huvudet på Gunde Svan – här är alla deltagare 2019!