Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Sommar med Ernst 2018: Här är sommarens "torp"

23 apr, 2018 
Helena Sjögren
Här är årets "torp" i Sommar med Ernst 2018.
I Sommar med Ernst 2018 kommer Ernst Kirchsteiger att snickra och pyssla precis som vanligt. Men denna gång är det inte på något torp – utan i en kvarn i Hallsbergs kommun. "Från kommunen är vi jätteglada att ha fått till detta samarbete", säger Magnus Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, till Nerikes Allehanda.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Sedan 2008 har TV4-programmet Sommar med Ernst blivit ett återkommande inslag.

I den första säsongen reste Ernst Kirchsteiger runt och besökte olika familjers sommarhem för att hjälpa till med enkla och praktiska lösningar. I fjol renoverade han ett sommarhus bara ett par meter från Hjälmarens södra strand i Åsbyviken utanför Örebro.

Nu kan Nerikes Allehanda avslöja var Ernst Kirchsteiger kommer att hålla till sommaren 2018.

Detta år kommer han inte renovera något torp utan i stället vistas i en röd kvarn i Kånsta By i Hallsbergs kommun.

– Nu är det klart! Vi har tecknat ett samarbetsavtal och hyreskontrakt med produktionsbolaget, som jobbar ihop med TV4 och Ernst Kirchsteiger, säger Magnus Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande till tidningen som citeras av Expressen.

Annons

Sommar med Ernst i Kånsta kvarn

Kånsta kvarn som Ernst Kirchsteiger kommer att husera i är unik i sitt slag. Kvarnen byggdes i mitten av 1858 och är målad i klassisk faluröd färg och har fönster med vita spröjs. Det är den sista kvarn som drevs av både vatten- och vindkraft som finns kvar i Sverige, enligt Nerikes Allehanda.

Sommar med Ernst 2018 – Ernst Kirchsteiger.
Foto: Elias Berglund/TV4

På 1920-talet sattes en elmotor i kvarnen som var i drift fram till 1939. I dag finns dock varken vingar eller maskineri kvar, enligt Länsstyrelsen.

– Från kommunen är vi jätteglada att ha fått till detta samarbete. Det ska bli kul att göra Sommar med Ernst i vår kvarn, säger Magnus Andersson.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons