Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Soraya Lavasanis chock efter upptäckten i ”Nyhetsmorgon”

09 jan, 2020 
Alice Göransson
Scen från TV4:s Nyhetsmorgon när Soraya och Jesper får smaka potatis stekt i olika sorters fett.
Under onsdagens Nyhetsmorgon blev programledaren Soraya Lavasani märkbart överraskad när hon kände en viss smak i munnen.
”Nej men gud”, utbrister hon i programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Nyhetsmorgons programledare Soraya Lavasani, 37, blev mamma till dottern Biancai juni 2017. Nu väntar hon sitt andra barn tillsammans med maken Ralph Olsson.

Allt du behöver veta om Soraya Lavasani:

Allt om Soraya LavasaniBrand logo
Allt om Soraya Lavasani

Det var i slutet av september som den populära Nyhetsmorgon-profilen avslöjade att hon är gravid –i direktsänd tv. Hennes och Ralphs andra barn är beräknat att födas i april i år.

– Då kommer det en till liten bebis. Då blir det tillökning i familjen. Det är jätte, jättekul faktiskt. Det ska bli väldigt, väldigt roligt att bli fyra, sa Soraya Lavasani i Nyhetsmorgon i september.

Paret har bestämt sig för att inte ta reda på bebisens kön. Detta blir alltså en överraskning när det någon gång i april är dags för förlossning.

– Det gjorde vi inte med vår första och det var så spännande tyckte jag. Det hjälpte till vid själva utdrivningsfasen, sa Soraya i samband med gravidavslöjandet i det direktsända tv-programmet.

Annons

I onsdagens Nyhetsmorgon på TV4 gästade författaren Jenny Damberg, som har skrivit boken Fett – En historia om smak, skräck och begär, programmet. Hon berättade om människors förhållande till fettet och alla åsikter kring ämnet.

Hon lät även Soraya Lavasani smaka på potatis som var stekt i olja och smör – men även i ankfett. När programledaren smakade potatisen i ankfettet fick hon ett chockerat ansiktsuttryck och utbrast:

– Nej men gud!

Soraya om graviditeten:

Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckanBrand logo
Intervju med Soraya Lavasani om gravidlyckan

Glatt överraskad

Programledaren förklarar att hon blev så chockad då hon hade ställt in sig på att det skulle smaka äckligt.

– Jag trodde att ankfett var äckligt, sa hon och tillade:

– Potatisens smak kommer fram på ett helt annat sätt.

Författaren Jenny Damberg förklarade då hur fettet man steker i påverkar smaken på olika vis.

– Ja, det blir en bättre yta, det är underbart, sa hon.

Foto: TV4

Annons