Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Springfloden med Kjell Bergqvist och Helena Bergström

06 mar, 2016 
Margaretha Malmgren
Nu har en ny svensk dramathriller premiär i SVT. I rollerna ser vi skådespelare som Kjell Bergqvist, Helena Bergström, Dag Malmberg och Johan Widerberg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Året är 1990 och under en gnistrande fullmåne begås ett sadistiskt mord på Nordkoster. En ung gravid kvinna blir nergrävd i sanden, för att sakta bli dränkt av tidvattnet.

25 år senare är fallet fortfarande olöst. Olivia Rönning, spelad av Julia Ragnarsson, får på Polishögskolan i uppgift att studera fallet som en cold-case-övning.

Kjell Bergqvist spelar hemlös

Olivia blir näst intill besatt av mordet och inser snabbt att hon måste ha tag i den ansvarige utredningsledaren, kriminalkommissarien Tom Stilton. Det är bara ett problem – han är som uppslukad av jorden.

Tom Stilton, som spelas av Kjell Bergqvist, lever numera som hemlös och vill inte bli påmind om sitt gamla liv eller ett gammalt olöst fall – han har nog med att överleva.

Historien uppdagas

Samtidigt dyker det upp brutala filmer på nätet där hemlösa blir grovt misshandlade. När Stiltons nära vänner drabbas bestämmer han sig för att hämnas. Sakta vävs historier samman och gamla händelser kommer upp till ytan.

Springfloden är baserad på Rolf och Cilla Börjlinds hyllade roman med samma namn. Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna. I de övriga rollerna ser vi bland andra Helena Bergström, Dag Malmberg, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson och Dar Salim.

Springfloden: Premiär söndag 6 mars kl. 21.00 SVT 1 (del 1 av 10)

Läs också:

Kjell Bergqvist arrangerar gala för äldre hemlösa

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons