Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Steg för steg: Så gör du Marie Mandelmanns fläta

14 mar, 2017 
Minna Wallén-Widung
Så här gör du Marie Mandelmanns frisyr.
Det är inte bara Mandelmanns skicklighet med djur och växter som imponerat på oss under hösten – också Marie Mandelmanns flotta fläta har väckt uppmärksamhet. Så här gör du din egen!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

På sin Instagramsida delar Marie Mandelmann med sig av sina hårknep. I fyra korta filmer visar hon hur hon sätter upp håret i de karakteristiska flätorna som hon alltid bär i programmet.

Se också: 5 saker du inte visste om Gustav Mandelmann

5 Saker du inte visste om Gustav MandelmannBrand logo
5 Saker du inte visste om Gustav Mandelmann

Frisyren, som ser väldigt avancerad ut vid första anblick, visar sig i själva verket vara ganska lättgjord. Gör så här för att få lika fina flätor som Marie Mandelmann:

1. Dela upp håret

Dela upp håret i två delar med hjälp av en mittbena. Borsta igenom varje del och fäst med en hårsnodd på varje sida.

Annons

2. Fläta håret

Ta en sjal eller annan bit tyg och lägg över huvudet. Börja sedan fläta in tyget i håret, genom att helt enkelt dela upp håret i två och låta tyget bli flätans tredje del. Ändarna fästs med hårnålar.

3. Knyt tygändarna

När håret är flätat på båda sidor – lägg dem omlott uppe på huvudet. Knyt tygändarna – som alltså ska vara längre än håret – i nacken innan du tvinnar dem och sedan knyter en gång till uppe på huvudet.

4. Göm knuten

Göm knuten inne i flätorna och peta in ändarna så att de inte syns. Klart!

Marie Mandelmanns har fått många kommentarer på de fyra filmerna på sin Instagram och hennes följare är uppenbart glada över att hon delar med sig av sina hårtricks. ”Genialiskt! Nu förstår jag!! Om jag hade haft små gulliga symboler i min telefon hade jag klistrat in några här till dig.”, skriver en av dem. ”Jag beundrar verkligen din naturliga skönhet och frisyr”, kommenterar en annan.

Läs också:

Marie Mandelmanns hemliga huskur i förkylningstider

Marie Mandelmanns barndomstrauma: ”Präglat mitt liv”

Marie Mandelmanns smarta odlingstips: ”perfekta”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons