Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Suzanne Axells nya roll i Fråga doktorn – slutar som programledare

23 feb, 2021 
Sara Wizén
Suzanne Axell på Kristallengalan 2019 på Cirkus i Stockholm.
Efter 18 år slutar Suzanne Axell som programledare för Fråga doktorn i SVT. Men hon fortsätter jobba med programmet – och i vår ser vi henne i rutan som en av deltagarna i Let's Dance på TV4.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Suzanne Axell lämnar inte Fråga doktorn, hennes beslut innebär att hon får en friare roll i redaktionen bakom programmet. Hon kommer att göra reportage och återbesök hos några av programmets tidigare gäster för att se vad som hänt i deras liv.

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger Suzanne Axell. Det är många jag kommer att sakna, säger Suzanne Axell i ett pressmeddelande från SVT.

Redan i mars kommer Suzanne synas framför kameran på annat håll – som en av de tävlande i årets Let's Dance. Och en fördel med hennes nya roll i Fråga doktorn är att den passar bra att kombinera med deltagandet i programmet.

Se också: Här är alla vinnare av Let's Dance

Här är alla vinnare av Let's DanceBrand logo
Här är alla vinnare av Let's Dance

Suzanne – nyckeln bakom programmets popularitet

SVT Umeås programchef Bengt Strömbro är glad och tacksam över att Suzanne blir kvar hos Fråga doktorn, även om det är i en annan roll.

Annons

– Suzanne Axells insatser för Fråga doktorn är ovärderliga och hon är en betydande anledning till att programmet varit och fortsatt att vara ett av landets populäraste tv-program, säger han i ett pressmeddelande.

Doktor Karin Granberg blir kvar i samma roll.

– Suzanne är unik och kommer att saknas, säger hon i pressmeddelandet från SVT.

Det blir Sofia Rågenklint som tar över efter Suzanne Axell i programmet.

Fråga doktorn sänds på måndagar kl. 18.45 på SVT 1 och finns även att se på SVT Play.

Annons