Suzanne Axells nya roll i Fråga doktorn – slutar som programledare

Suzanne Axell på Kristallengalan 2019 på Cirkus i Stockholm.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Efter 18 år slutar Suzanne Axell som programledare för Fråga doktorn i SVT. Men hon fortsätter jobba med programmet – och i vår ser vi henne i rutan som en av deltagarna i Let's Dance på TV4.

Suzanne Axell lämnar inte Fråga doktorn, hennes beslut innebär att hon får en friare roll i redaktionen bakom programmet. Hon kommer att göra reportage och återbesök hos några av programmets tidigare gäster för att se vad som hänt i deras liv.

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger Suzanne Axell. Det är många jag kommer att sakna, säger Suzanne Axell i ett pressmeddelande från SVT.

Redan i mars kommer Suzanne synas framför kameran på annat håll – som en av de tävlande i årets Let's Dance. Och en fördel med hennes nya roll i Fråga doktorn är att den passar bra att kombinera med deltagandet i programmet.

Se också: Här är alla vinnare av Let's Dance

1:43

Efter reklamen: Här är alla vinnare av Let's Dance

(1:43)

Suzanne – nyckeln bakom programmets popularitet

SVT Umeås programchef Bengt Strömbro är glad och tacksam över att Suzanne blir kvar hos Fråga doktorn, även om det är i en annan roll.

– Suzanne Axells insatser för Fråga doktorn är ovärderliga och hon är en betydande anledning till att programmet varit och fortsatt att vara ett av landets populäraste tv-program, säger han i ett pressmeddelande.

Doktor Karin Granberg blir kvar i samma roll.

– Suzanne är unik och kommer att saknas, säger hon i pressmeddelandet från SVT.

Det blir Sofia Rågenklint som tar över efter Suzanne Axell i programmet.

Fråga doktorn sänds på måndagar kl. 18.45 på SVT 1 och finns även att se på SVT Play.