Sven-Ingvars hyllas i Så mycket bättre: ”Magiskt”

Sven-Erik Magnusson hyllas i Så mycket bättre.
Sven-Erik Magnusson hyllas i årets Så mycket bättre. Sonen Oscar var med när programmet spelades in på Gotland. "Magiskt"

Så mycket bättre-artisterna hyllar Sven-Erik Magnusson

Sångaren och motorn i Sven-Ingvars, Sven-Erik Magnusson, gick bort i mars i år. Den folkkäre sångaren blev 74 år och satte djupa avtryck i svensk populärmusikhistoria. Många har minnen till värmlänningens musikaliska arv där sånger som Fröken fräken och Säg inte nej bara är ett axplock.

Nu har det arvet förvaltats och hyllats av årets deltagare i Så mycket bättre. Sonen och bandmedlemmen Oscar Magnusson var på plats på Gotland när hyllningen spelades in, berättar NWT.

Och Oscar Magnusson var gripen av hur artister som Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij och Icona Pop tolkade Sven-Ingvars material.

– Jag satt på änden av bordet med känslorna utanpå kavajen och blev stundtals fullständigt knockad, säger han till tidningen.

Årets upplaga av Så mycket bättre. Caroline Hjelt, Kikki Danielsson, Eric Saade, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Aino Jawo, dj Sverige, och Tomas Andersson Wij, sångare

Årets upplaga av Så mycket bättre. Caroline Hjelt, Kikki Danielsson, Eric Saade, Sabina Ddumba, Uno Svenningsson, Aino Jawo, dj Sverige, och Tomas Andersson Wij, sångare. Foto: Wixtröm Peter / Aftonbladet / IBL

Tackade nej

Oscar Magnusson berättar att fadern fått frågan om att själv vara med i Så mycket bättre under tidigare säsonger. En fråga som upprepats för varje ny säsong. Det blev dock aldrig någon medverkan av flera anledningar.

Dels för att det passade dåligt med bandets övriga åtagande och dels för att Sven-Erik Magnusson inte ville prata om sin sjukdom i TV, berättar sonen för NWT.

Avsnittet med hyllningen där Oscar Magnusson medverkar kommer att vara ett av de sista i säsongen.

– Det blir om pappa utifrån mig. Dagen på Gotland var otroligt fin, en upplevelse verkligen, säger Oscar Magnusson.

 

Sven-Ingvars fortsätter

Efter att Sven-Erik Magnusson gick bort har Sven-Ingvars återuppstått med sonen Oscar som ny sångare. Bandet har bland annat spelat på Allsång på Skansen.

En fortsättning som är helt i Sven-Erik Magnussons anda.

– Jag frågade honom rakt ut sista gången vi sågs – om nu Oscar skulle vilja och bandet är intakt. Då sa han att det vore fantastiskt, har gitarristen Staffan Ernestam sagt till P4 Värmland.

Oscar Magnusson och Staffan Ernestam i Sven-Ingvars.

Oscar Magnusson och Staffan Ernestam i Sven-Ingvars. Foto: IBL