Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Svenska skådespelare i samma ålder – och vi blir riktigt förvirrade

08 jul, 2021 
Veronica Henriksson
Veronica Henriksson
Hur gammal var egentligen Farbror Melker (uppenbarligen inte lastgammal...) och vilken karaktär är Malin Åkerman jämnårig med? Gnugga ögonen – för du kommer inte att tro vad du ser på bilderna. Här är tio gånger skådespelarnas ålder gör oss riktigt förvirrade!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi vet också att filmkonstens magi kan trolla likt Den goda fen i Askungen. Men en del saker är riktigt fascinerande. Typ som att skådisen Sverrir Gudnason lika bra hade kunnat spela Farbror Melker i Saltkråkan eller att Pernilla Wahlgren är lika gammal nu som när vi fick se Doris i Jönssonligan. Här är 20 bilder på svenska skådespelare som är lika gamla när bilderna är tagna. Chockerande, eller hur?

Se också: Kändisbarnen som vuxit upp - nu och då

Kändisbarnen som vuxit upp – nu och dåBrand logo
Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

Torsten Lilliecrona och Sverrir Gudnason

Annons

Torsten Lilliecrona, som spelade Melker i Vi på saltkråkan, var en av Sveriges mest folkkära farbröder. Men vet du Torstens ålder när han spelade in serien Vi på saltkråkan? Torsten var faktiskt bara 43 år när han spelade in TV-serien (och 44 samt 45, när filmerna spelades in). Det gör honom lika gammal som Sverrir Gudnason blir i år!

Beppe Wolgers och Gustaf Skarsgård

BEPPE WOLGERS OCH GUSTAF SKARSGÅRD

När Pippi på de sju haven spelades in (1969), var Beppe Wolgers 41 år gammal (!). En annan som fyller 41 i år är Gustaf Skarsgård. Ja, det skiljer bara några månader i ålder när bilden på Beppe är tagen och bilden på Gustaf...

Annons

Peter Haber och Joel Kinnaman

PETER HABER OCH JOEL KINNAMAN

När Peter Haber spelade in Sunes sommar var även han 41 år gammal. En annan som är 41 år (i alla fall till slutet av november) är ingen mindre än Joel Kinnaman. Och visst ser skådisarna jämngamla ut på bilderna?

Claes Malmberg och Bill Skarsgård

CLAES MALMBERG OCH BILL SKARSGÅRD

Lotta på Bråkmakargatan hade premiär i september 1992, då var Claes Malmberg, som spelade Lottas pappa bara 31 år! En annan som fyller 31 i år är Bill Skarsgård. På bilden är han visserligen 29, men ser inte ut att ha åldrats en dag sedan dess! Även Hollywoodskådisen Liam Hemsworth är 31 i år...

Annons

Beatrice Järås och Malin Åkerman

BEATRICE JÄRÅS OCH MALIN ÅKERMAN

Även Beatrice Järås som spelade Lottas mamma i Lotta på Bråkmakargatan från 1992 måste såklart också nämnas! Hon var 43 år är Lotta spelades in och hade premiär. En annan svensk skådis som också är 43 år är ingen mindre än Hollywood-stjärnan Malin Åkerman!

David Sundin och Alexander Skarsgård

DAVID SUNDIN OCH ALEXANDER SKARSGÅRD

Japp! Tv-profilen och komikern David Sundin och skådespelaren Alexander Skarsgård är båda födda 1976. I år firar båda 45 år – David i maj och Godzilla vs. King Kong-aktuella Alexander fyller i augusti.

Annons

Birgitta Andersson och Pernilla Wahlgren

BIRGITTA ANDERSSON OCH PERNILLA WAHLGREN

När filmen Jönssonligan dyker upp igen hade premiär var Birgitta Andersson, som spelade Doris, 53 år gammal. Gissa vem som idag är 53 år gammal? Ingen mindre än musikalskådisen och realitystjärnan Pernilla Wahlgren!

Suzanne Reuter och Tuva Novotny

SUZANNE REUTER OCH TUVA NOVOTNY

Tyckte man inte att mamman i familjen Svensson var jättegammal när serien först började sändas år 1995? Suzanne Reuter var bara 42 år gammal, vilket är lika gammal som Skilda Världar-skådisen Tuva Novotny är i år (på bilden är hon visserligen bara 40, men ser på pricken lika ut idag...). Tuva hade alltså kunnat spela Gustavs fru i Svensson, Svensson.

Annons

Lennart Jähkel och Erik Johansson

c/o Segemyhr var succéserien som sändes mellan 1998 och 2004. När Lennart Jähkel, som hade en av huvudkaraktärerna började med serien var han 42 år. Det är även Erik "Jerka" Johansson. Ja, även han skulle passa utmärkt in i serien nu när vi tänker efter (även fast vi måste erkänna att han ser några år yngre ut än Jähkel).

Josephine Bornebusch och Amy Deasismont (tidigare Diamond)

JOSEPHINE BORNEBUSCH OCH AMY DEASISMONT

Nej, det kan inte stämma att Josephine Bornebusch bara var 29 år när hon började spela lattemorsa i Solsidan? Det stämmer faktiskt... Och det innebär att hon är lika gammal som Amy Deasismont (tidigare känd som Diamond) är idag.

Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Se också: Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Annons