Sveriges mästerkock-vinnaren – så lärde hon sig sina hemliga matknep

Christin Kashou är 24 år och vann Sveriges mästerkock.

Foto: Karolina Henke/TV4

24-åriga Christin Kashou tog hem vinsten i finalen av Sveriges mästerkock i TV4. Juristkarriären får stå åt sidan – nu vill hon satsa på mat.

Christin Kashou tror att det var hennes målmedvetenhet och självsäkerhet i köket som gjorde henne till vinnare.

– Jag tänkte inte så mycket på mina konkurrenter utan hade fullt fokus på att prestera och presentera mitt allra bästa, säger hon.

Du hittar Christins recept på en av de vinnande mingelrätterna hos recept.se.

Se också: De här var med i Sveriges mästerkock 2021

Kanske kommer självsäkerheten i köket från hennes långvariga intresse för mat, som väcktes redan runt middagsbordet med familjen.

– Vi är många som älskar att samlas kring bordet och i köket och mamma har alltid lagat mycket mat. Min familj har också så länge jag kan minnas bedrivit olika kafé- och restaurangverksamheter.

Inspiration till matlagning genom Youtube

Men Christin valde att gå sin egen väg och började studera juridik i ung ålder– men nu får den karriären vänta.

– För mig var det ganska riskfyllt att kliva av den juristkarriär jag just skulle påbörja, men det gick ju vägen. Juridiken finns kvar att falla tillbaka på, men nu satsar jag allt på att få arbeta med mat.

Redan i tonåren lärde hon sig mycket om mat genom Youtube, mat-tv och Instagram.

– Och så har jag inspirerats mycket av restaurangbesök för att sen gå hem och experimentera själv.

Mat har helt enkelt länge haft en stor betydelse i Christins liv.

– Det är allt som min hjärnaktivitet kretsar kring. Och mat för människor samman, man kommer varandra närmare när man delar något att äta. Då vill jag verkligen kunna bjuda på något gott.

Quiz: Maträtterna som ingen under 40 får alla rätt på!

Drömmer om att driva en restaurang

Är det något hon lärt sig genom sin medverkan i Sveriges mästerkock är det att vill hon så kan hon – det gäller bara att våga.

– Jag vill absolut ha en egen restaurang i framtiden. Men jag är hård mot mig själv och vill leverera till hundra procent, så jag tror att jag behöver arbeta en del i ett restaurangkök först. Och så vill jag jobba mycket genom sociala medier, med att skapa och dela recept.

Älskar det asiatiska köket – särskilt nudlar

Vinsten i Sveriges mästerkock innebär att Christin nu blir aktuell med en bok. Den har namnet Mina asiatiska favoritrecept.

– Jag brinner för den kinesiska, japanska och koreanska maten, vilken många är lite rädda för att laga. Men den är inte svårare än husmanskost! Det handlar om att införskaffa en bas av de kanske lite ovanliga råvarorna, sen är det inte komplicerat.

Hennes egen favoriträtt är förstås även den asiatisk.

– Ramen (japansk nudelsoppa). Eller nudlar över huvud taget. Det kan jag äta morgon, middag och kväll, säger Christin.

Här är allt du behöver för vårens och sommarens grillning!

Hur många vuxenpoäng får du – baserat på vad du äter?