SVT lanserar karantän-tv: ”För att få tiden att gå lite fortare”

Kvinna tittar på tv i sitt hem.

Alla tillsammans men på armslängds avstånd. Programmet som håller dig sällskap i karantänens Sverige är här.

Under parollen “Välkommen till din ljuspunkt i karantänens mörker!” lanserar nu Sveriges television en underhållningssatsning för att sprida ljus, skratt och få tiden att gå snabbare i karantänens Sverige.

Det är komikerduon Ina Lundström och Niklas Andersson som sänder från en desinficerad husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats. Där pratar de med kända och okända hemmasittare från hela landet och lovar djupdykningar i allt ifrån snigelfarmande till hudvård och karantänsmusik.

Klara-Maria har corona:

De lovar “goda idéer, roliga lösningar, udda förströelser och underhållande samtal som får tiden att gå lite fortare.”

Karantän-TV visas dagligen med start på måndag 23/3.

Här ser du första avsnittet

Ändrar tablån på grund av corona

Här säljs godaste toalettpappret – och alla får bunkra

Men det är inte bara humorsatsningar som är extrainsatta. Under lördagar och söndagar livesänder man nyhets- och samhällsprogrammet Helgstudion, där uppdatering av coronaläget är en stående punkt. Måndag till fredag sänds också Coronaspecial: Svar på dina frågor mellan 20:00 till 20:30 i SVT2 och SVT Play.

“I denna allvarliga och oroliga tid för Sverige ser vi att publikens behov av nyheter är mycket stort och att väldigt många vänder sig till SVT för att få svar på sina frågor. Vi satsar därför på en rad nya program där experter ger svar. SVT har också ett särskilt viktigt uppdrag gentemot äldre som riskerar en lång isolering och barn som tillbringar mycket tid i hemmet”, säger SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Träning i rutan hos SVT

Varje vardag klockan 10.00 sänder SVT också Hemmagympa med SVT där målgruppen är äldre tittare.

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: