Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Tårarna under Linnéa Henrikssons dag i Så mycket bättre

03 nov, 2018 
Fredrik Rubin
Linnéa Henrikssons tårar i TV4:s "Så mycket bättre".
Linnéa Henriksson står på tur att tolkas av sina artistkollegor i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre”. Det bjuds på tårar, klasshat och en hel del skratt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Christer Sjögren vill ha en grov macka med Bregott och ost med lagom smak till frukost. Samtidigt låtsar artisten Stor att han ska putta ner Linnéa Henriksson i poolen som i sin tur försöker luska ut vad de artisterna tänker sjunga under dagen.

Allt är med andra lika gemytligt som det brukar i artistkollektivet i TV4:s Så mycket bättre tv-publiken tagit till sitt hjärta.

Linnéa hatar det orättvisa klassamhället

Även om Linnéa till sist puttas ner i poolen och som hämnd ger Stor en våt kram, blir det en dag som går helt i kärlekens tecken. Men det finns även plats för mörkare känslor, hat för att vara mer exakt.

Under dagen delar Linnéa Henriksson med sig om hur hennes karriär började med bandet ”Prylf” och om svårigheterna att gå från jazz till Idol. Hon berättar också om hennes klasshat och hur uppväxten i segregerade Halmstad påverkat henne vilket speglas i låten ”Jag vet något som inte du vet”. En låt som tolkas av Albin Lee Meldau.

Annons

– Halmstad är en stad där rikedom syns, denna låten blev till efter att jag och en kompis inte fick komma in på en fest för att vi inte var rätt personer. Jag hatar människor som tycker att de är finare än andra, säger Linnéa Henriksson.

Stors framträdande får alla att gråta

Under dagen avlöser bejublade framträdanden varandra. Charlotte Perrelli väljer att framföra låten ”Släpper allt”, en tolkning som får Linnéa att utbrista ”Vilken jävla sångare du är!”.

– Jag har valt en låt som jag älskar, det är en låt med så mycket energi och så mycket du. Den handlar om genuin kärlek som jag upplever och som jag hoppas att alla får uppleva, säger Perrelli just innan hon levererar sin version.

Och även om samtliga framträdanden möts av stående ovationer, så är det en artist som hamnar i händelsernas centrum. Redan under lunchen tvingas Stor avbryta då hans nerver spökar.

Stor i Så mycket bättre på TV4.
Stor framför en känslofylld tolkning. Bild: TV4

– Den här låten betyder mycket för mig och jag har inte hunnit skriva den än. Jag har varit mycket så här i mitt liv att jag förstört för mig själv, jag behöver bara komma över den här barriären så kommer det ordna sig, säger Stor efter att ha tvingats avbryta lunchen.

När han väl står på scen förstår deltagarna vad det hela handlar om. Texten är personlig och går på djupet med hans känslor. Känslor som Stors musikalitet förmedlar till övriga deltagare som faller i gråt.

Linnéa Henriksson gråter under Stors framträdande.
Linnéa Henriksson gråter under Stors framträdande. Bild: TV4.

Läs också:

Hoffstens tårar under Albin Lee Meldaus tolkning

Så blev musiken Eric Gadds räddning från mobbningen

Så mycket bättre 2018 sänds på lördagar kl 20.00 i TV4.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons