Tareq Taylor om stödet i Kockarnas kamp: "Rörd till tårar"

Tareq taylor i Kockarmas kamp.
Tareq Taylor har blivit en riktig tittarfavorit i Kockarnas kamp. Trots att han gjort tv i nio år har han aldrig tidigare upplevt ett sådant stöd som nu. "Vart jag än har kommit så har jag mött folk som sagt att de hejar på mig", säger han till Sydsvenskan.

Alla vinnare i Kockarnas kamp:

I veckans avsnitt av Kockarnas kamp var det dags för semifinal. Tv-kocken Tareq Taylor har under säsongen vunnit flesta medaljer av alla och var också favorittippad att gå till final.

Så blev det också – efter att ha besegrat motståndarna Linn Söderström och Richard Waje i de två deltävlingarna stod det klart att han är en av finalisterna. Den andra finalplatsen gick till Richard Waje och nästa vecka gör de två upp om den åtråvärda titeln.

Tareq Taylor i Kockarnas kamp

Tareq Taylor i Kockarnas kamp. Foto: TV4

Men trots de nio medaljerna på bröstet, berättar Tareq Taylor nu att han inte kände sig särskilt segerviss inför finalen.

– Jag glömmer aldrig den första säsongen då Stefano Catenacci och Tommy Myllymäki tävlade i finalen. Stefano var helt medaljklädd inför finalen, men förlorade ändå. För i slutänden handlar allt om matlagning. Nu har vi stått och preppat mat i ett antal veckor, men det är matlagningen som verkligen räknas, säger han till Sydsvenskan.

”Kan inte jämföra det med något”

För tidningen berättar han att han under inspelningarna av Kockarnas kamp tappade självförtroendet vid ett antal tillfällen. Då ringde han sin fru eller sin dotter för stöd. Även den gamla kompisen och kocken Thomas Gustafsson, som tävlat både i OS och VM, har stöttat och peppat.

Tareq Taylor i Kockarnas kamp 2017

När självförtroendet svek under inspelningarna av Kockarnas kamp så ringde Tareq sin fru eller dottern Ellen för stöd. Foto: TV4

Men överlag har Kockarnas kamp varit en positiv erfarenhet för Tareq Taylor och han säger att han har fått en ”nytändning” i yrket. Han är i det närmaste överväldigad över hur stor responsen har varit från allmänheten.

– För mig är det en helt ny situation. Jag har ju gjort tv i nio år och alltid haft en otroligt fin respons, men det här är något helt annat. Jag kan inte jämföra det med något. Vart jag än har kommit så har jag mött folk som sagt att de hejar på mig. ”Blir du inte sned i ryggen av alla medaljer”, säger de. De har varit så stöttande och fina.

Tareq Taylor

Tareq Taylor fick en ”nytändning” efter Kockarnas kamp. Foto: TV4

Folk köade i 45 minuter

När tv-kocken nyligen skulle signera sin kokbok i saluhallen i Lund, fick han ytterligare en inblick i hur hans popularitet har stigit i och med programmet.

– De hade bett mig komma dit och jag tog med mig två kartonger med böcker. Det brukar räcka och bli över. Den här gången var böckerna slut på tio minuter. Sen stod folk och väntade i 45 minuter på att vi skulle få dit nya böcker. Folk köpte inte bara en bok, de köpte fyra och skulle ge till hela familjen. Det var så härligt att jag blev alldeles rörd till tårar, säger han till tidningen.

Finalen i Kockarnas kamp sänds måndagen den 6 november klockan 21.00 i TV4.

Läs också:

Finalmissen som kunde kostat Tareq Taylor vinsten

Tareq Taylors livsbeslut efter svåra olyckan med frun