Lästips:LäsarberättelserVirkaResorTrädgårdHusmorstipsLoppisCampingAllsång på skansenBoktips

Tina Nordström och Johan Östling i Hela Sverige bakar

08 jun, 2018 
Minna Wallén-Widung
Tilde de Paula Eby lyfts bort som programledare för Hela Sverige bakar på grund av hög arbetsbelastning. Nästa säsong när vi möter duktiga hemmabagare är det istället tv-kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling som kommer att leda programmet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tilde de Paula Eby har lett Hela Sverige bakar i TV4 sedan 2012. Men när programmet är tillbaka hösten 2018 är det inte Tilde vi kommer att få se i rutan. Istället är det Tina Nordström och Johan Östling som kommer att guida tittarna genom den nya säsongen.

Tina Nordström och Johan Östling blir programledare för Hela Sverige bakar.
Tina Nordström och Johan Östling är de nya programledarna för Hela Sverige bakar i TV4. Foto: TV4

Tilde lyfts bort från Hela Sverige bakar

Tilde de Paula Eby lyfts bort från programmet på grund av tidsbrist.

– Hennes tunga arbetsbelastning med Nyhetsmorgon, Let’s dance och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med Hela Sverige bakar i det pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4, i ett pressmeddelande.

– Hon har byggt Hela Sverige bakar till den stora succé som det är idag och vi är mycket tacksamma över det, fortsätter Fredrik Arefalk.

Annons

Själv verkar inte Tilde de Paula Eby vara ledsen utan säger att det känns bra att lämna över Hela Sverige bakar.

– Det har varit otroligt inspirerande och lärorikt att få vara med och bygga denna succé sedan starten. Jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger hon.

Tilde de Paula Eby – programledare för Hela Sverige bakar 2012-2017.
Tilde de Paula Eby lämnar Hela Sverige bakar efter 6 år på grund av hög arbetsbelastning. Foto: Andreas Lundberg/TV4

Tina Nordström ny programledare

Den kända tv-kocken Tina Nordström ser fram emot sitt nya jobb.

– Jag blev otroligt överraskad och glad över frågan. Det känns spännande och ärofyllt att få jobba med detta fantastiska program. Allt är så ljuvligt, fluffigt och skojigt, säger hon i ett pressmeddelande.

Fakta Tina Nordström

Tina Nordström blev känd som ”Mat-Tina” i början av 2000-talet när hon medverkade i matlagningsprogrammet Mat som hon gjorde ihop med Tomas Tengby. Sedan dess har hon haft flera egna hyllade tv-program, som Tinas cookalong och Tina i fjällen. Hon har även varit jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock och med i Let’s dance på TV4, där hon bland annat bjöd på en rumpchock.

Annons

Fakta Johan Östling

Bredvid sig i Hela Sverige bakar kommer Tina Nordström att ha skådespelaren Johan Östling. Och det bör passa honom utmärkt eftersom han stod som vinnare i Hela kändis-Sverige bakar 2017. Skådespelaren är bland annat känd från humorserien Ack, Värmland och filmer som Bröllopsfotografen, Mammas pojkar och Smala Sussie. Johan Östling har även varit med i showgruppen The Starboys men lämnade gruppen 2013.

Inspelat på Taxinge slott

Inspelningarna inför höstens säsong är redan i gång ute på Taxinge slott utanför Södertälje. Och programledarduon verkar trivas ihop.

– Det är märkligt när saker och ting bara klickar. Johan känns redan som en dryg storebror. Det är jätteroligt att ha honom vid min sida, säger Tina Nordström.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons