Trending: LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsHoroskop

Tips på serier att se efter Familjen Bridgerton

15 jan, 2021 
Emma Castman
Bilder från inspelningarna av Gentleman Jack och Outlander som man kan se om man gillar Bridgerton.
Känner du ett tomrum efter att ha sett klart på Netflixsuccén Familjen Bridgerton? Då är den här listan perfekt för dig! Här är fem tips på serier du garanterat kommer gilla.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Runt om i världen toppar Familjen Bridgerton listorna över de mest sedda programmen just nu. Serien, som hade premiär på juldagen, handlar om åtta sammansvetsade syskon som söker kärlek och lycka i Londons överklasskretsar. Berättelsen är inspirerad av Julia Quinns bästsäljande romaner, och har beskrivits som en blandning mellan Jane Austen och Gossip Girl.

5 saker du kanske inte visste om familjen BridgertonBrand logo
5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton

Om det blir en säsong två av succéserien eller inte återstår att se. I väntan på svar har vi sammanställt en lista över serier som är perfekta att streama när du tittat klart på Familjen Bridgerton. Se tipsen nedan:

Gossip Girl

Likheterna mellan Gossip Girl och Familjen Bridgerton är slående. Skandaler och intriger varvas med vänskap och kärlek – samtidigt som allt övervakas av en anonym skvallerskribent. Har du (mot förmodan) inte sett Gossip Girl än är det hög tid att göra det nu, och har du redan sett den rekommenderar vi dig att titta på den igen.

Går att streama på: Netflix och HBO

The Great

Den här serien hade premiär 2020 och är precis som Familjen Bridgerton ett kostymdrama. Berättelsen är löst baserad på Katarina den storas uppgång, från att vara helt okänd till att bli den längst sittande regenten i Rysslands historia. I The Great syns bland andra Nicholas Hoult och Elle Fanning.

Går att streama på: HBO

Outlander

Precis som Familjen Bridgerton är Outlander baserad på en serie historiska romaner. Handlar om nygifta Claire, som reser över 200 år bakåt i tiden. Från 1945 till 1743. Väl där kidnappas hon av högländare och tar hand om en skadad, ung krigare.

Annons

Går att streama på: Netflix, HBO och Viaplay

Gentleman Jack

Inspirerade kostymdrama om en sann historia. Handlar om Anne Lister – en brittisk landägarinna, industrialist och resenär som dokumenterade sitt liv, sina affärer och sina lesbiska relationer i dagböcker, delvis skrivna i kod.

Går att streama på: HBO

Downton Abbey

Trots att Downton Abbey utspelar sig ett sekel efter Familjen Bridgerton påminner serierna om varandra. Första säsongen av Downton Abbey utspelar sig mellan Titanics förlisning 1912 och första världskrigets utbrott 1914, och handlar om greven och grevinnan av Grantham som bor med sina döttrar ett överdådigt gods.

Går att streama på: Amazon Prime

Artikelinspiration: Marie Claire

Annons