Tunna blå linjen-skaparen avslöjar nya detaljer om säsong 2

Sara och Magnus hoppar ur bilen

Foto: SVT

Manusförfattaren Cilla Jackert om sista avsnittet av säsong 1, hur säsong 2 kommer att förändras mot första säsongen – och de nya karaktärerna i Tunna blå linjen säsong 2.

Nära 2,4 miljoner (!) tv-tittare har sett Tunna blå linjen, och nu väntar alla med spänning på säsong två som, om allt klaffar, kommer att börja spelas in i höst. Vad ska hända? Hur ska det gå för Sara och Magnus? Och Jesse? (Och Leah?) Och...

Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen
4:18

Efter reklamen: Intervju med Oscar Töringe från Tunna blå linjen

(4:18)

Slå på ljud

Nu avslöjar seriens huvudförfattare Cilla Jackert åtminstone några detaljer om hur tankarna går inför säsong två, och vad vi har att vänta oss.

Hur lång tid kommer det att ha gått när säsong 2 börjar?

Vi lämnade säsong ett i juletid, och planen är att följa de faktiska årstiderna och låta historien ta stöd ifrån dem.

”Det beror lite på när vi kommer igång med inspelningen. Men låt säga att vi kommer igång i november, då har det gått 11 månader. Kommer vi igång i oktober så har det gått 10 månader. Jag försöker att inte hänga upp mig så mycket på faktiska datum.” säger Cilla Jackert till Expressens Spoiler Alert.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Nya karaktärer i Tunna blå linjen säsong 2

Cilla Jackert avslöjar också att vi nästa säsong kommer att få möta nya rollfigurer, bland annat två aspiranter.

Hur kommer det att gå för Sara och Magnus?

Och så frågan alla vill ha svar på: Hur kommer det att gå för Sara och Magnus då?

Säsong ett lämnade relationen med en lite luddig, men positiv känsla – men, det finns fortfarande många obesvarade frågor. Så här kommenterar Cilla Jackert avslutet av säsong ett och Saras och Magnus framtid:

Resumé: Här är höjdpunkterna i första säsongen av Tunna blå linjen

”Utmaningen med att skriva tv-serier som kan få flera säsonger – innan man vet om det blir så – är att man måste hitta på något som kan fungera både som ett riktigt slut samtidigt som det kan vara början till något nytt.”

”Nu när vi vet att det blir en säsong 2 kan jag säga att jag ser slutet på episod 10 som en mittpunkt och inte ett slut. Nu har Sara gjort sig av med ett tungt bagage, nu måste hon försöka hitta sig själv utan det bagaget.” fortsätter Cilla Jackert.

Mycket kärlek utlovas

Cilla Jackert utlovar faktiskt en hel del kärlek av alla de sorter, i säsong 2.

”Kärlekshistorierna har varit väldigt viktiga för säsong 1, så där kommer vi inte att skåda given häst i munnen. Dessutom är det roligt att berätta om kärlek. Sara och Magnus har fått låna en hel del från Ben och Felicity i Felicity och Anna och Miles i Livet kan börja, hitte-på-kärlekshistorier som engagerat mig väldigt mycket.”

På vilket sätt skiljer sig säsong 2 från säsong 1?

Ben och Felicity

Felicity och Ben – ansiktet utåt för trånande kärlekshistorier, så som Magnus och Saras.

Foto: TT

En av seriens framgångsfaktorer har varit just hur man flätat samman vardagsrealism med viktiga samhällsfrågor på ett sätt som tilltalat en stor publik. Men i nästa säsong vill Cilla Jackert ta samhällsskildringen ännu ett steg längre.

”Det blir en större och mer övergripande tematik. Ett tema som inte bara berör poliserna utan oss alla. En samhällsfråga, skulle man kunna säga.”, säger Cilla Jackert till Spoiler Alert.

Då har Tunna blå linjen säsong 2 premiär

Något fastställt premiärdatum finns inte i skrivande stund. SVT har meddelat att det kan bli premiär av säsong 2 tidigast under 2022, i så fall förmodligen till hösten.