Tv-program och serier som har premiär i september

Petra Mede i en ny serie på TV4, Min historiske pojkvän.

Foto: Daniel Stigefelt/TV4

Nyheter och gamla bekanta – här presenterar vi några av höstens tv-program. Det blir humor, historia och underhållning!

Hösten bjuder på underhållning på många sätt och premiärerna duggar tätt. Här är ett urval av serier!

Se också: Här är nya deltagarna i Mästarnas mästare

0:54

Efter reklamen: Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2022

(0:54)

Nytt program med Petra Mede

Efter succén i Let’s dance kommer vi att kunna se Petra Mede i ett helt nytt program, Min historiske pojkvän. Programmet är, enligt TV4, ett koncept som inte gjorts i Sverige tidigare.

Det blir ett historiskt underhållningsprogram med kärlek i fokus för Petra Mede som ska ge sig av på en tidsresa för att hitta den rätte. Med start i 1300-talet kommer hon kasta sig in i förhållanden med en man per episod och tidsepok. Det är humor, historia och relationer.

– Jag ska dejta i tv, även om det är fiktivt är det ju spännande. Just nu är vi mitt uppe i inspelningar-na och det jag kan säga hittills är att vi fortfarande kan ha samma kärleksproblem som för hundratals år sedan, säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

Petra Mede lämnar Bonusfamiljen – återkommer inte som Katja i säsong 4

I varje avsnitt kommer Petra Mede rakt in i en ny relation och en ny tid. Hon faller för en slacker till adelsman under 1700-talet. En romantisk 1300-talsriddare verkar ha allt, men blir tvungen att lämna hus och hem för att dra ut på korståg. Den konflikträdda 1500-talsfogden har problem med att driva in pengar från bönderna, kan Petra Mede vara en stöttade fru i detta? Bonden Sven från 1800-talet gör vad han kan för att vinna Petras hjärta, och bokbindargesällen är visserligen vacker i sin 1600-talskostym, men frågan är hur långt det räcker.

Premiär i slutet av september på TV4.

Fler premiärer på tv i september

Vem tror du att du är?

Varifrån kommer du – egentligen? Vilka hemligheter och berättelser finns att avslöja i just din släkt?

Med hjälp från släktforskare och experter kommer Felix Herngren, Linnea Henriksson, Markus Aujalay, Carolina Gynning, Johan Ulveson och Maria Lundqvist bege sig på sitt livs resa bakåt i tiden. I sökandet efter sina rötter hittar de oväntade, starka och aldrig tidigare avslöjade berättelser.

Vilka mörka hemligheter avslöjas? Vilka gripande livsöden kommer till ytan när släktträdet dammas av?

Premiär den 1 september på Discovery+ och Kanal 5.

Wahlgrens värld, säsong 10

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso inför Wahlgrens värld.

Foto: Fabian Wester/discovery+

Tittarnas favoritfamilj med Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso i spetsen firar 10-årsjubileum med flerfaldigt Kristallenbelönade Wahlgrens värld. I den tionde upplagan av succéprogrammet har Pernilla börjat dejta! Premiär den 2 september på Kanal 5 och Discovery+.

Den stora hälsoresan

I andra säsongen av Den stora hälsoresan genomgår Kalle Moraeus, Marika Carlsson, Sofia Wistam, Patrick Ekwall, Victor Frisk och Magnus Wislander med hjälp av det omtalade träningsprogrammet 16 weeks of hell ett stenhårt träningsprogram med en strikt diet. Premiär den 2 september på Kanal 5.

Saknad, aldrig glömd

Det är dags för den fjärde säsongen av kriminaldramat där mordutredaren Cassie Stuart löser historiska mord-gåtor tillsammans med kollegan Sunny Khan. Premiär den 4 september på SVT.

Frakt

Frakt är en finsk dramaserie, skapad och regisserad av Matti Kinnunen. Den handlar om en grupp människor som på en rad olika sätt direkt blir inblandade i internationell människosmuggling. Huvudrollerna spelas av Evelyn Rasmussen Osazuwa (Den norska oljefonden), Johannes Holopainen (All the Sins) och Alain Azérot (Black Earth Rising).

På grund av våldsamheter i hemlandet måste Kiki (Evelyn Rasmussen Osazuwa) och hennes familj fly. Under flykten förlorar hon kontakt med sin man och dotter, men får veta att de är på väg till Finland. För att få tillbaka sin familj måste Kiki nu ensam göra en resa genom Europa. Premiär på SVT och SVT Play den 5 september.

Svenska powerkvinnor

Svenska powerkvinnor

Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

I serien Svenska Powerkvinnor får vi lära känna Camilla Läckberg, Laila Bagge, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Antonija Mandir och Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh på djupet och följa med i deras späckade vardag.

Från stressigt småbarnsstök till glammiga galapremiärer, från kaosartade husbyggen till avgörande affärsbeslut och från stojiga parmiddagar till strikta styrelsemöten.

Premiär den 9 september på Viaplay och TV3.

Allt du vill veta om Camilla Läckberg – karriären, kärlekarna, pengarna

Bachelor

Passion och dramatik väntar när två stiliga Bachelors ger sig ut i kärleksdjungeln. I ett vackert semesterparadis får de chansen att lära känna en grupp smarta och ambitiösa kvinnor och det bjuds på såväl heta dejter som chockerande rosceremonier.

Årets säsong består återigen av två killar som ska tävla om tjejernas uppmärksamhet: Simon Lindström och Sebastian Martinsson.

Premiär den 6 september på TV4.

Doobidoo

Lasse Kronér är tillbaka i en ny säsong av musikprogrammet Doobidoo. I år sänds även ett specialavsnitt med tillbakablickar från åren som gått. Premiär den 10 september på SVT.

Skavlan – sista säsongen

Nu gör Fredrik Skavlan sista säsongen av sin populära talkshow. Programmet har sänts sedan 2009 och totalt har det blivit 284 program.

– Det gör att jag känner mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, skriver Fredrik Skavlan i ett pressmeddelande.

Premiär den 17 september på SVT.

Det som göms i snö

Prisade serien Det som göms i snö, som är baserad på en ide av kriminalförfattaren Leif GW Persson, är tillbaka med en andra säsong.

Skådespelaren Robert Gustafsson gestaltar än en gång Kalla fall-gruppens ledare Peter Wendel, rollen som han vann en Kristall for 2019.

Säsong två kretsar kring Ludvig Larsson, spelad av Samuel Froler, en regionpolischef som visar sig leva ett mörkt dubbelliv. Parallellt berättas även historien om Peter Wendel och den brokiga skaran poliser i hans Kalla fall-grupp. Precis som den första säsongen är handlingen i säsong 2 inspirerad av verkliga händelser. Premiär den 19 september på Viaplay.

Big Bang

Big Bang är frågesporten som sträcker sig från jordens begynnelse till i dag och där allt kan hända. Åtta kändispar tävlar mot varandra i frågor som kan landa var som helst i historien.

Programmet leds av Erik Haag och Lotta Lundgren. Premiär den 27 september på TV4.

Nytt matlagningsprogram med Tareq Taylor – Vem är bäst i köket?
Relaterade artiklar

Här är deltagarna i Mästarnas mästare 2022!

Nya jurymedlemmen Katia Mosally i Idol: Som tjej måste man ha skinn på näsan!