Tv-serier som har premiär i maj 2021

Kjell Bergqvist och Cecilia Frode i nya Mäklarna på Discovery+ 2021.

Foto: Discovery+

Här tipsar vi om serier på SVT, TV4, Kanal 5, Viaplay och Discovery+ som har premiär under maj 2021.

En ny säsong av Mäklarna, en ny brittisk miniserie och Eurovision song contest är några av tv-höjdpunkterna vi kan njuta av i maj.

Tv-serier i maj 2021

The Pembrokeshire Murders

Ny brittisk miniserie som handlar om jakten på den värsta seriemördaren i Wales historia. Miniseriens tre delar bygger på true crime-romanen Catching the Bullseye Killer, skriven av polisdetektiven Steve Wilkins i samarbete med ITV:s nyhetsreporter Jonathan Hill.

Premiär 1 maj på SVT.

Pörni

Familjer, frustation och tillfredsställelse är teman i den nya dramakomedin i sex delar. Tre tonåringar och en åldrande far att ta hand om hemma, 30 förskolebarn att sköta på jobbet och ingen tid för någon av dem – livet som arbetande förälder är verkligen ingen lek för Pernille. Dessutom sörjer hon sin systers bortgång och behöver dras med en jobbig exman. Hur ska hon någonsin hinna med sitt kärleksliv?

Premiär 2 maj på Viaplay.

Ullared – säsong 12

Vem skymtas om inte norske hotellmagnaten Peter Stordalen? Han ska på topphemligt möte med Boris, men delar med sig av sina starka åsikter om varuhuset. Dessutom återser vi glada shoppingentusiaster och härliga superstammisar som styr kundvagnen mot de stora fynden. Vi får träffa eldsjälarna Morgan och Ola-Conny och koncern-VD Boris, med nya storslagna planer för varuhuset. Säsong 12 spelades in sommaren 2019.

Premiär 4 maj på Kanal 5.

Mäklarna

Det har gått femton år, men den sjavige mäklaren Kaj Modin (Kjell Bergqvist) gnetar vidare på Hagamäklarna. I originalserien Mäklarna tar discovery+ nytt grepp om den svarta komedin som blev en stor tittarsuccé på SVT 2006. Precis som då återser vi förutom Kaj även Vilma (Cecilia Frode) och Kajs exfru Maggan, spelad av Lotta Tejle. Ny på Hagamäklarna är även 20-årige praktikanten Kevin (William Spetz).

Premiär den 7 maj på discovery+.

Pernillas matresa – Yes chef!

Pernilla Wahlgren hyser ett stort intresse för mat och matlagning. Men köksbestyren slutar lätt i kaos. Nu tar hon hjälp av prisade mästerkocken Thomas Sjögren (Årets kock 2015) för att uppgradera sina grundläggande kunskaper i matlagning till en top notch-nivå. I en rykande färsk programserie finputsar de Pernillas färdigheter i köket.

Premiär 6 maj på Kanal 5.

Try Hard

Serie i åtta delar som handlar om fem vänner som älskar att spela Counter Strike och om de tvivelaktiga metoderna gamers tar till för att slå igenom internationellt inom e-sport.

Premiär 16 maj på Viaplay.

Fem killar i veckan

I det nya dejtingprogrammet Fem killar i veckan får fem tjejer chansen att dejta flera killar i hopp om att hitta den rätta.

Premiär 20 maj på TV4.

Eurovision song contest

18, 20 och 22 maj i SVT.

Så blir Eurovision song contest 2021 – trots coronapandemin

Var fan är storken?

Efter en turbulent resa och tusen tårar blev Carina Berg och Erik Berg föräldrar till sitt första gemensamma, och mycket efterlängtade, barn. I Var fan är storken? - kampen och längtan efter ett älskat barn djupdyker Carina Berg i barnlängtan, forskning och lyfter tabubelagda ämnen som ofrivillig barnlöshet. Hon delar även med sig av sin och Eriks resa, så som den var.

Premiär 19 maj på discovery+ och Kanal 5.

Thunder in my heart

Thunder in my heart, tv-serie.

Foto: Johan Paulin

Serie skapad och skriven av Amy Deasismont.

Med mycket humor, sorg och hjärta får vi följa ett tajt kompisgäng som precis klivit över 20-årsstrecket tillsammans och som sätts på prov genom familjer som brister, vänskapsband som utmanas och trevande händer som ger förvånande njutning.

– Det känns jättestort att Thunder in my heart äntligen ska släppas efter snart sex års arbete. Det har varit en lång resa och det känns nästintill overkligt att vi är så nära premiär. Jag känner mig jättestolt över att ha fått jobba med ett helt team av otroligt kreativa människor som haft stor kärlek till våra karaktärer och historien. Nu ser jag jättemycket framemot att alla som vill ska få dyka in i den världen vi tillsammans har skapat, säger Amy Deasismont.

Premiär den 23 maj på Viaplay.

The Pact

Brittisk dramaserie som följer fem vänner som drabbas av ett plötsligt dödsfall i deras omgivning. Dödsfallet är traumatiskt nog, men avslöjar en mängd av lögner bland vännerna. Laura Fraser (Breaking Bad), Eddie Marsan (Ray Donovan) i huvudrollerna.

Premiär 25 maj på C More.

Observera att startdatumen kan komma att ändras.

Och det finns mer att se fram mot framöver:

Rolf Lassgård i ny roll

Skådespelaren Rolf Lassgård.

Foto: TT

I juni påbörjas inspelningen av dramaserien Händelser vid vatten, baserad på Kerstin Ekmans flerfaldigt prisbelönade och internationellt framgångsrika roman. Nu är det klart att Rolf Lassgård kommer att spela en av huvudrollerna i serien.

Händelser vid vatten kommer bland annat att spelas in i Norrbotten med start i Arjeplog.

Pernilla August, som ursprungligen var tilltänkt som regissör, fick av personliga skäl lämna regiuppdraget på serien och uppdraget att regissera serien har tagits över av Mikael Marcimain, som senast hade stora framgångar med serien Jakten på en mördare för SVT.

Premiär under 2022 på SVT.

Se också: Nytt innehåll från Netflix i maj

Quiz! TV–serier vi minns!

Let's dance: Här är alla tidigare vinnare av dansprogrammet