Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

TV4 om Jenny Strömstedts mystiska frånvaro i Nyhetsmorgon

28 aug, 2020 
Jonna Axelsson
Porträtt av Nyhetsmorgons Jenny Strömstedt på Guldbaggegalan 2020.
Jenny Strömstedt är tillbaka på jobbet efter en längre semester.
Trots detta syns hon sällan i Nyhetsmorgon – nu avslöjar TV4 anledningen till frånvaron.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, har jobbat med flera olika program genom åren. Numera syns hon främst i Nyhetsmorgon, Brottsjournalen och Tillsammans med Strömstedt, som hon gör tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 62.

Jenny Strömstedt och Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt

Våren har varit hektisk för Jennys del. I juni fick tittarna även se henne styra skutan i det extrainsatta programmet Mordet på Olof Palme när hon plötsligt kollapsade i direktsändning. I ett inlägg på Instagram förklarade Jenny att hon inte vet den exakta orsaken till varför hon svimmade, men de nästkommande dagarna försvann hon helt från rutan.

Jenny Strömstedts comeback på TV4

Under sommaren har Jenny synts till i Nyhetsmorgon vid ett par enstaka tillfällen. Hon har dock tillbringat merparten av de soliga månaderna på sitt landställe tillsammans med maken. Istället har TV4-tittarna fått se bland andra Axel Pileby, 31, och Sofia Geite, 37, i morgonshowen.

I slutet av augusti meddelande Jenny att semestern börjar lida mot sitt slut och att hon nu återvänder till jobbet.

Annons

”Checkar in på Tv4 i morgon för första gången på nästan två månader för att förbereda lördagens Nyhetsmorgon och inspelningen av ny säsong av Tillsammans med Strömstedts”, skrev hon på Instagram då.

Att ledigheten är över är ingenting som Jenny tycker är tråkigt, snarare tvärtom.

”Och vet ni – DET SKA BLI SJUKT KUL!”.

Därför syns Jenny sällan i Nyhetsmorgon

Trots att Jenny nu är tillbaka efter semestern får vi sällan se henne i Nyhetsmorgon. I ett mejl till Hänt förklarar TV4 varför hon inte är programledare oftare.

”Jenny Strömstedt spelar in en ny säsong av Tillsammans med Strömstedt nu och sänder just nu lördagar på Nyhetsmorgon då det passar bäst att kombinera med hennes andra inspelningar”, skriver Mia-Li Hallengren, pressansvarig för Nyhetsmorgon.

Niklas och Jenny Strömstedt har alltså varit upptagna med att resa runt i Sverige och besöka kändispar för deras relationsprogram, som brukar sändas på TV4 under våren.

Orden om Tillsammans med Strömstedt

På Jenny Strömstedts Instagram får följarna en inblick i hur inspelningarna har gått. Intill en bild på Niklas berättar Jenny:

”Försökte få honom att testa lösfrallor men han tyckte inte att det passade till dagens set. Linda Fernström höll med. MOT INSPELNINGEN!”.

I kommentarsfältet verkar det som att TV4-tittarna ser fram emot en ny säsong av Tillsammans med Strömstedt.

”Ahh, inspelning, spännande!”, hälsar en person.

”Lycka till med inspelningarna, ser framemot programmen”, skriver en annan.

Annons