TV4-profilen Henrik Alsterdal till sjukhus efter huggormsbett

Instagram

TV4-programledaren Henrik Alsterdal har färdats till sjukhus efter ett allvarligt huggormsbett.
Nu berättar han om händelsen i ett inlägg på Instagram.
– ”Bland det värsta vi sett” sa vårdpersonalen och la in mig direkt, skriver Henrik i inlägget.

Henrik Alsterdal, 40, har blivit ett välkänt ansikte för det svenska folket genom sina roller på TV4. Tidigare var han nyhetsankare på kanalen men för två år sedan tog han sig ann ett nytt kliv i karriären och blev Tilde de Paula Ebys, 47, sidekick i Tv4:s nya aktualitetsprogram Efter fem.

Semesterkaoset med Anders Pihlblad

Just nu har programmet säsongsuppehåll och Henrik njuter av semestern. Sedan 14 år tillbaka är Henrik tillsammans med Nyhetsmorgon-programledaren Anders Pihlblad, 52. Paret träffades genom arbetet och har idag barnen Nike och Erling tillsammans.

På sina sociala medier har både Henrik och Anders flitigt delat med sig av härliga sommaruppdateringar. Tillsammans har familjen njutit av lediga dagar i solen. Men under fredagskvällen delade Anders med sig av något annat som skett på semestern. Det visade sig nämligen att han hade drabbats av borrelia efter ett fästingbett. När Hänt nådde Anders förklarade han att det till en början hade varit obehagligt men att han snabbt fått den hjälp han behövde. Efter en kur antibiotika kände han sig på banan igen och hoppades att sjukdomsförloppet var över.

”Hela benet svullnade upp”

Nu öppnar Henrik upp om att det inte bara var Anders som blivit dålig under semestern. Även Henrik har råkat ut för en dramatisk händelse – han har nämligen blivit biten av en huggorm. I ett inlägg på Instagram skriver TV4-profilen om den obehagliga upplevelsen.

”Just när myggbetten slutat klia och maken tillfrisknat från borrelia efter en fästingbett var det igår dags igen för nästa läbbiga djurmöte. Blev rejält biten i foten av en huggorm på Vikbolandet vilket resulterade i att hela benet svullnade upp. ”Bland det värsta vi sett” sa vårdpersonalen och la in mig direkt. (Bara cirka 250 svenskar per år blir så dåliga att de måste behandlas med huggormsserum och nu blev jag en av de få olyckliga)”, skriver Henrik och fortsätter:

Så efter en natt på fantastiska Vrinnevisjukhuset i Norrköping, med dropp i armen och en rejäl dos motgift i kroppen kan jag förhoppningsvis vingla hem idag. Var helt klart sista gången jag går barfota på stigarna i Lilla Hummelvik”.

I kommentarsfältet skickar nu följarna styrkekramar till programledaren. Bland annat syns TV4-kollegorna Anna Brolin och Soraya Lavassani bland kommentarerna. Även Anders Pihlblad har skickat en hälsning till maken.

Huggormsbett och borrelia… Det är ju livsfarligt med hemester för oss”, skriver han i en kommentar.