Väntan är över – premiärvisning av ”Tunna blå linjens” andra säsong redan i augusti

Tunna blå linjen har premiär i Göteborg

Äntligen kommer den efterlängtade säsongspremiären av Tunna blå linjen. Redan i augusti kan den ses i Göteborg.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hör du också till dem som älskade polisserien Tunna blå linjen? Efter 108 inspelningsdagar är säsong två äntligen klar och redo att visas för en förväntansfull publik. Premiären kommer att bli i både Göteborg och Malmö redan i augusti.

Den 18 september är en speciell dag för många serie-älskare. Då har nämligen Tunna blå linjens säsong två officiell premiär på SVT Play. Men om du inte kan hålla dig till dess, kan du besöka festivalen Way out west i Göteborg eller Malmö festivalen.

Se också: Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa
1:07

Efter reklamen: Se också: Biosommaren 2022- filmerna du inte vill missa

(1:07)

Slå på ljud

Premiären i Göteborg och dagen efter i Malmö

På Way out West kommer serien att premiärvisas för första gången redan på festivalens öppningsdag den 12 augusti. På Malmö festivalen kommer man premiärvisa första avsnittet dagen efter, alltså den 13 augusti.

Att den populära serien som är inspelad i Malmö kommer att ha premiär i Göteborg i stället för i Malmö, har väckt diskussioner. Serien har haft en stor publik över hela landet och producenten Martin Persson har tidigare sagt till Sydsvenskan att han tycker det går bra att serien har premiären i Göteborg, även om han bekräftar att man gärna hade visat den på Malmö-festivalen också, men att det tyvärr inte var möjligt.

Anledningen att det först inte skulle gå att visa serien i Malmö, var att frågan från SVT kom så pass sent då programmet för Malmö festivalen redan var satt.

– Jag frågade varför det blivit så här när jag läste artikeln. Ett bekymmer var ju att förfrågan från SVT kom så sent, den 22 juni, och då var det mesta av Malmöfestivalens program satt. Och den 12 augusti har vi kräftskiva på Stortorget så vi kunde inte använda de stora tv-skärmarna där, berättar Andreas Schönström, Kommunalråd i Malmö.

Tack vare lösningen med Spegeln blev det ändå möjligt att visa serien i Malmö till lycka för alla nyfikna Malmöbor.

Visningarna av första avsnittet kommer att äga rum klockan 15–16 den 13 och 14 augusti på biograf Spegeln i Malmö. Det blir fri entré och vill man komma in så gäller det att köa på plats.

Sara i tunna blå linjen

Polisen Sara är en av huvudpersonerna i serien.

Johan Nilsson/TT

Nya poliser denna säsong

I den nya säsongen får vi återigen följa Magnus, Leah, Sara och Jesses kamp mot Malmös brottslighet – och med sina relationer.

Manusförfattaren Cilla Jackert om Tunna blå linjen: ”Fascinerande hur poliser hanterar jobbet”

Nytt är också att det finns fyra nya poliser med i serien. Övergripande tema i de nya avsnitten är ”de moraliska förpliktelser vi har och vilka konsekvenser det får för polisens arbete”.

tunna blå linjen i Malmö

Hela serien är inspelad i Malmö. Här på Stortorget mitt uppe i ett gripande.

Johan Nilsson/TT

Om Tunna blå linjen

Om titeln Tunna blå linjen: Anspelar på en polisiär symbolik, att polisen utgör en smal skyddslinje mellan den kriminella världen och de skötsamma medborgarna.

Serien skapades av Cilla Jackert och Sanna Lenken och producerades av Anagram för SVT. Första säsongen består av tio avsnitt och hade premiär den 17 januari 2021.

Programmet vann Kristallen 2021 i kategorin årets tv-drama och årets tv-program.

Produktionen är en av SVT:s största satsningar i Malmö och närmare 400 personer syns i tv-rutan under den första säsongen