Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Loppistips Spartips Nostalgi Gratis noveller
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Grillad spetskål med ndujasmör och citronyoghurt

01 sep, 2025
author Jenny Thorell
Jenny Thorell
Spetskål får härlig smak och konsistens när den grillas. Servera med citronyoghurt och ringla över brynt smör blandat med nduja.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Grillad spetskål med ndujasmör och citronyoghurt

Om du missade att grilla spetskål i somras – passa på nu!

Foto:Pontus Ferneman/City Gross

6 portioner
Tid: 45 minuter

Visste du? Nduja är en slags bredbar salami.

Du behöver:

2 spetskål

olja till pensling

150 g smör

100 g nduja

1 citron

2½ dl grekisk yoghurt 10 %

salt

Gör så här

1. Dela spetskålen i halvor eller kvartar beroende på storlek. Pensla med lite olja.

2. Grilla kålen tills den får fin färg och blir mjuk men har kvar lite tuggmotstånd.

3. Bryn smöret i en kastrull och tillsätt nduja. Rör tills allt är smält och blandat.

4. Riv citronskal och pressa saften. Blanda med yoghurt och lite salt.

5. Bred ut citronyoghurt på ett fat och toppa med kålen och ringla över ndujasmöret.

Fler recept från City Gross hittar du här.