Grillad spetskål med ndujasmör och citronyoghurt
01 sep, 2025

Spetskål får härlig smak och konsistens när den grillas. Servera med citronyoghurt och ringla över brynt smör blandat med nduja.
Grillad spetskål med ndujasmör och citronyoghurt
Om du missade att grilla spetskål i somras – passa på nu!
6 portioner
Tid: 45 minuter
Visste du? Nduja är en slags bredbar salami.
Du behöver:
2 spetskål
olja till pensling
150 g smör
100 g nduja
1 citron
2½ dl grekisk yoghurt 10 %
salt
Gör så här
1. Dela spetskålen i halvor eller kvartar beroende på storlek. Pensla med lite olja.
2. Grilla kålen tills den får fin färg och blir mjuk men har kvar lite tuggmotstånd.
3. Bryn smöret i en kastrull och tillsätt nduja. Rör tills allt är smält och blandat.
4. Riv citronskal och pressa saften. Blanda med yoghurt och lite salt.
5. Bred ut citronyoghurt på ett fat och toppa med kålen och ringla över ndujasmöret.
Fler recept från City Gross hittar du här.