Pichana med svensk chimichurri

Pichana med svensk chimichurri
En spännande styckningsdetalj!
6 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver
1,2 kilo pichana, rostlock med kappa
Svensk chimichurri
1 kruka färsk persilja
½ kruka färsk dill
½ kruka färsk timjan
1 färsk grön chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 dl rapsolja
½ dl vitvinsvinäger
1 tsk chiliflakes
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Gör så här
1. Ta fram köttet i god tid och låt det bli rumstempererat.
2. Skölj och torka örterna. Mixa örterna med chili och vitlök tills det är finhackat.
3. Tillsätt rapsolja, vinäger, chiliflakes, salt och peppar, blanda och ställ åt sidan.
4. Grilla pichanan indirekt med fettkappan uppåt i cirka 30–40 minuter tills innertemperaturen är 55 ° för medium rare.
5. Flytta över till direkt värme och vänd med fettsidan ner i ett par minuter för att få yta.
6. Låt vila minst 10 minuter innan köttet skärs i skivor mot fibrerna.
7. Servera med svensk chimichurri.
Fler recept från City Gross hittar du här.