Lästips: Läsarberättelser Gratis stickmönster Smarta städknep Loppistips Spartips Nostalgi Gratis noveller
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Pichana med svensk chimichurri

01 sep, 2025
author Jenny Thorell
Jenny Thorell
Picanha, även kallad rostlock med kappa, är en populär köttdetalj att grilla i Brasilien. Här med en svensk variant på chimichurri.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Pichana med svensk chimichurri

En spännande styckningsdetalj!

Foto: Pontus Fernerman/City Gross

6 portioner
Tid: 30 minuter

Du behöver

1,2 kilo pichana, rostlock med kappa

Svensk chimichurri

1 kruka färsk persilja

½ kruka färsk dill

½ kruka färsk timjan

1 färsk grön chilifrukt

2 vitlöksklyftor

1 dl rapsolja

½ dl vitvinsvinäger

1 tsk chiliflakes

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

Gör så här

1. Ta fram köttet i god tid och låt det bli rumstempererat.

2. Skölj och torka örterna. Mixa örterna med chili och vitlök tills det är finhackat.

3. Tillsätt rapsolja, vinäger, chiliflakes, salt och peppar, blanda och ställ åt sidan.

4. Grilla pichanan indirekt med fettkappan uppåt i cirka 30–40 minuter tills innertemperaturen är 55 ° för medium rare.

5. Flytta över till direkt värme och vänd med fettsidan ner i ett par minuter för att få yta.

6. Låt vila minst 10 minuter innan köttet skärs i skivor mot fibrerna.

7. Servera med svensk chimichurri.

Fler recept från City Gross hittar du här.