ANNONSSAMARBETE MED ANDORRA TOURISM
Lästips:LäsarberättelserVirkaTrädgårdHusmorstipsLoppisSemester i SverigeCampingAllsång på skansenBoktips

Upptäck Andorra med familjen – 6 upplevelser du inte får missa

23 nov, 2023 
Upplev Andorra tillsammans med familjen
Drömmer du om en oförglömlig vinterresa? Då borde du boka biljetter till charmiga Andorra! Här listar vi sex upplevelser som gör landet till den ultimata destinationen för hela familjen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Är du på jakt efter det perfekta resmålet för familjen i vinter? Då rekommenderar vi att ni planerar en resa till vackra Andorra. Det här lilla landet, inbäddat bland Pyrenéernas majestätiska berg, bjuder på en fantastisk blandning av snö, äventyr, kultur och avkoppling. Här finns något för alla!

Under vintermånaderna förvandlas Andorra till ett riktigt vinterparadis. Landet är mest känt för sin fantastiska skidåkning med Europas bästa och modernaste skidorter med över 300 kilometer pister. Här är bergen höga och snön är riklig och varar hela vintern. Och eftersom landet vetter mot Medelhavet har det över 300 soldagar per år – vilket gör Andorra till det mest snö- och solsäkra området i Europa.

Men vad kan man göra i Andorra om man inte åker skidor då? Faktum är att det finns ett enormt utbud av andra spännande och roliga aktiviteter som uppskattas av både de stora och små familjemedlemmarna. Här listar vi sex populära upplevelser du inte får missa i Andorra.

Upplev Andorra tillsammans med familjen

POPULÄRA AKTIVITETER I ANDORRA FÖR HELA FAMILJEN

1. Testa de alpina glidbanorna

Mágic gliss

I Familjeparken Mon(t) Magic i Canillo-området finns en mycket populär attraktion du! Upplev fart och fläkt i Mágic Gliss – en kälkbana med 555 meter nedförsbacke och 180 meter uppförsbacke som kan köra upp till 40 kilometer i timmen. Förutom spänningen får du som en extra bonus vackra och spektakulära vyer längs hela rutten. Åkturen är utformad för barn i alla åldrar från tre år och vuxna. Det enda kravet är att barn under åtta år eller under 135 centimeter måste åka tillsammans med en vuxen.

Tobotronc

I Naturlands äventyrspark finns världens längsta alpina kälkbana, Tobotroc! Den kombinerar fart och adrenalin med den fantastiska naturen i det omgivande landskapet. Den är 5,3 kilometer lång med en total fallhöjd på 400 meter och varar i nästan tio minuter. Den går rakt genom skogen La Rabassa och varje krök bjuder på en unik utsikt över Andorras majestätiska berg. Åkattraktionen är utformad för både barn och vuxna, det enda kravet är en minimilängd på 120 centimeter. Barn under 13 år som vill åka Tobotronc måste dessutom ha sällskap av en vuxen.

Upplev Andorra tillsammans med familjen magic gliss alpin kälkbana

2. Macarulla, små magiska vandringsleder

I Andorra finns fyra små vandringsleder så att barnen får prova på vandring och komma nära naturen, tillsammans med sina familjer. De små magiska lederna är alla korta, lätta och går i cirkulära stigar. Och som namnet antyder är lederna fulla av magi för att stimulera fantasin och en rad aktiviteter och gömda saker att hitta runt banan. Du kan hämta ut broschyrer för respektive vandringsled på närmaste turistbyrå. När du har gått din rutt kan du också ladda ner ett certifikat som visar att du är en av "Macarulles". Dessa fyra vandringsleder kan du välja mellan:

 • Menairons skog
  På denna rutt i La Massana kan du utforska den fantastiska världen i Andorras skogar och de mytiska varelser som lever där.

 • Var finns svamparna?
  Denna rutt ligger i Canillos och under resans gång kommer både vuxna och barn att upptäcka de vanligaste svamparna i Andorra.

 • Häxans trolldryck Quela
  Denna rutt ligger i Escaldes-Engordany och lär dig om legenderna och trosföreställningarna kring häxor i landet.

 • Spår och fotavtryck
  Denna rutt ligger i Els Cortals d'Encamp och tar dig djupt in i livsmiljön för sju av våra bergs mest karakteristiska djur. Lär dig att känna igen de spår och fotavtryck som de lämnar i sin livsmiljö.
Upplev Andorra tillsammans med familjen macarulla små magiska vandringsleder

3. Hitta Tamarros

Ta med familjen på ett spännande uppdrag och hjälp skogens beskyddare! Sju varelser skyddar skogarna i Andorra mot det elaka trollet Dirt, som gör allt i sin makt för att förstöra Andorras värdefulla berg, sjöar och skogar. Varelserna kallas Tamarros, och för att de ska kunna utföra sina uppgifter har de sju magiska portaler gömda i skogarna. Men då och då behöver de vår hjälp med att se till att portalerna fungerar, genom att placera en liten rund sten vid dem. Om det inte finns några stenar öppnas inte portalerna och Tamarros kan inte ta sig in i vår värld för att hjälpa oss.

Hjälp till att hitta portalerna, som var och en är formad som en Tamarro. Innan ni ger dig ut på jakt efter dem ska du gå till en av landets turistbyråer och hämta en broschyr. När ni har hittat sju Tamarros och slutfört uppdraget visar du upp häftet på närmaste turistbyrå och får en belöning.

Upplev Andorra tillsammans med familjen hitta Tamarros
Upplev Andorra tillsammans med familjen hitta Tamarros

4. Kvällsaktiviteter

Vill du inte att äventyren ska ta slut när solen gått ner? Andorra har en mängd roliga och spännande aktiviteter att erbjuda – även när mörkret har lagt sig.

Middag under månskenet

Njut av en underbar middag under stjärnorna och månen, i ett förtrollande landskap mitt bland de snöiga bergen. När dagen är slut finns det flera restauranger som har öppet för att erbjuda dig den bästa middagsupplevelsen. Eftersom många av dessa restauranger ligger precis vid backarna så är det enda sättet att ta sig till dem med snöskor, skidor eller bekvämt åka en uppvärmd snöskoter. En oförglömlig upplevelse du inte får missa!

Upplev Andorra tillsammans med familjen middag under månskenet

Skidåkning på kvällen

Är skidåkning på dagen inte tillräckligt för dig? Då kan du förlänga din dag i snön genom kvällsåkning i Grandvalira. Från torsdag till lördag kommer La Solana i Pas de la Casa ha belysning och liftarna öppna från 17.00 – 20.00, om vädret tillåter. För att få uppleva kvällsåkningen måste du ha ett giltigt skidpass för dagen.

Om du gillar freeride finns Sunset Park Henrik Harlaut by Night, som ligger i Peretol-området öppet från tisdag till söndag från 15.00 – 21.00. När du är klar med skidåkningen har du gott om afterski-alternativ för att avrunda din fantastiska upplevelse. Du kan ta en drink på L'Abarset, i staden Tarter, eller på Snow Lounge CBbc Costa Rodona restaurang, i Pas de la Casa. Oavsett vad du väljer kan du njuta av musik från de bästa DJ:s i landet, tillsammans med ett utsökt utbud av mat och dryck.

Upplev Andorra tillsammans med familjen kvällsåkning

Övernatta i snölandskapet

Missa inte en övernattningsupplevelse utöver det vanliga! Bo mitt ute i snölandskapet och njut av naturens magi – lyssna på vinden som blåser genom träden, värm dig efter en lång dag i snön, njut av den underbara doften av ved när den brinner i eldstaden, ta in utsikten över den snöiga dalen från fönstret och smaka på läckra fjällrätter. Det finns flera unika boendealternativ att välja mellan. Kupoler med panoramautsikt, bergshyddor och charmiga stugor. Var skulle du vilja avsluta dagen?

Upplev Andorra tillsammans med familjen övernatta i snölandskapet

5. Exklusiv spaupplevelse för barnen på Likids

Likids i Caldea är ett spa som är utformat och anpassat för barn, där de kan njuta av sin första spaupplevelse utan sällskap av föräldrar. På Likids får familjens yngsta medlemmar en oförglömlig dag där de får experimentera med vatten och delta i olika aktiviteter under uppsyn av ett expertteam med övervakare. Bland de olika aktiviteterna finns Beauty Experience (där det erbjuds ansiktsmasker, massage och manikyr), en introduktion till grundläggande yoga, en guidad relaxupplevelse med berättelser, vattenaktiviteter samt en barnföreställning.

Upplev Andorra tillsammans med familjen Likids spaupplevelse för barnen
Upplev Andorra tillsammans med familjen macarulla små magiska vandringsleder

6. Upplev julmagin i Andorra

Under julen finns det många traditionella aktiviteter och evenemang i Andorra – allt för att du ska kunna fira dessa magiska och efterlängtade helgdagar med din familj.

Besök jultomten och hans nissar

När julen närmar sig kommer jultomten till Andorra för att välkomna alla barn som vill ge honom sina brev. Tillsammans med sina nissar väntar han på dig och din familj för att erbjuda er en oförglömlig stund i det idylliska snölandskapet. För att besöka jultomten finns många alternativ, belägna mitt i berget eller i våra skidorter. Välj var du vill uppleva denna magiska tid med din familj!

Upplev Andorra tillsammans med familjen besök jultomen och hans nissar
Upplev Andorra tillsammans med familjen besök jultomen och hans nissar

Upplev julbyn i Andorra La Vella

Missa inte den förtrollande julbyn i Andorra la Vella – som är full med shopping, shower och aktiviteter för både stora och små. Du kan uppleva magin från den 24 november, då julbelysningen tänds, fram till den 29 december.

Upplev Andorra tillsammans med familjen julbyn i Andorra La Vella
Upplev Andorra tillsammans med familjen julbyn i Andorra La Vella

Läs mer på visitandorra.com.