Enkelt pyssel med piprensare – barnsligt kul

Pyssla söta monster av pom poms och piprensare.

Knasiga, roliga och helt oemotståndliga.

Foto Christina Uhlin

Visst kan monster vara gulliga! Som de här färgglada piggelinpillerna till exempel.

Våra monster är kul pyssel för små barn, även om det kan behövas lite hjälp av en vuxen emellanåt. Med glada färger och roliga antenner kan de pigga upp hyllan i barnrummet. Eller varför inte limma fast en liten knasboll på ett paket?

Du hittar pom poms i neonfärger här (reklamlänk från Skapamer.se), ögon med rörlig pupill här (reklamlänk från Skapamer.se), piprensare i blandade färger här (reklamlänk från Skapamer.se) och hobbylim här (reklamlänk från Skapamer.se) på Skapamer.se.

Fluffiga monster av piprensare

Material: Pom poms i blandade färger, piprensare, ögon med rörlig pupill och hobbylim. Du behöver även en penna eller annat med cylinderform.

Gör så här

  1. Dela en piprensare i två delar. Forma dem till två hjärtan, du får enklast till en snygg böj genom att snurra piprensaren runt en penna. Tvinna den ena änden en bit upp på den andra, så hjärtat har ett ben i basen. Du kan även välja att snurra piprensaren några varv runt pennan om du vill ha en skruvad antenn.
  2. Gör ytterligare ett hjärta, men lite större och utan ben i basen, till fötter. Klipp bort överflödig del av piprensaren.
  3. Stick in dina hjärtan med ben i pom pom-bollen och limma fast det större hjärtat i botten som bas. Limma fast ögon.
0:36

Efter reklamen: DIY: så gör du enkla badbomber

(0:36)

Relaterade artiklar

Få stenkoll i rabatten – måla fina stenar till din plantering

Origamibåtar: Så viker du papper till små skepp