Artikeln innehåller reklamlänkar

Ge dina loppisfynd nytt liv med färg

En soffgrupp och möbler i pasteller

Ett babyblått soffbord kanske inte är det första vi tänker på. Men så fint färgen gifter sig med grått och pasteller.

fotograf Pernille Enoch

Möbler från gömmorna och loppisbodar kan lätt bli till dina nya favoriter med lite färg. Välj någon som gör dig glad!

Pigga upp med pasteller och blanda gammalt med nytt för en livfull inredning. Gamla trämöbler kostar inte mycket på loppisar. Med lite ny färg kan du få en supersnygg och harmoniserande inredning billigt och på bara en helg.

Måla fynden

Slipa ditt fynd med fint sandpapper, tvätta av och låt torka innan du målar det med hjälp av en fin roller och liten pensel där det behövs. Låt torka och måla igen. Upprepa om färgen inte täcker.

Våga blanda

Milda pasteller ger en varm och lekfull inramning. Färgbutikerna har färgserier som passar ihop om du är osäker på dina val.

En pensel i vatten och träpinnar målade i olika pasteller

Ett smart hacks är att sticka penseln genom en toalettrulle innan du sätter den i blöt. Då behöver metalldelen, som ofta rostar, inte nå vattnet.

Claudi Thyrrestrup

Lys upp med en gul lampfot. Måla den med tunna lager sprayfärg för en jämn och fin yta efter att du slipat och tvättat rent. Du hittar sprayfärg i alla kulörer här på Skapamer.se (länk till Skapamer.se).

Ett stilleben på en byrå

Ta hjälp av matchande böcker för att inreda i en varm färgskala.

Pernille Enoch

Spraymåla möbler – så här gör du steg för steg

Mixa och matcha

Blanda olika storlekar på dina ramar och välj färger som matchar dina tavlor för en harmonisk vägg. Titta på ramarna du har innan du köper nya, lite färg kan göra underverk.

Var inte heller rädd för att hänga dem lite annorlunda och inte bara i en rak linje. Utgå från ett mittensnitt och placera sedan tavlor under och över detta, för en mer lekfull, men ändå välorganiserad, vägg.

En tavelvägg med ramar i pastellfärger

Våga hänga dina tavlor lite annorlunda. Utgå från en mittenlinje och placera tavlor under och över denna.

fotograf Pernille Enoch

Ett gulnat och fult furuskåp blir modernt och snyggt med lite färg och nya knoppar. Du behöver inte måla hela och kan också måla i fler färger. Knoppar hittar du bland annat på Hornbach.

Plocka upp färgen i någon annan inredningsdetalj, som kudden här nedan, för att få en inredning i harmoni. Lägg också gärna till annat smått, som vaser eller böcker i skåpet i samma ton.

En liten köksvrå med bord, stol och väggskåp

PERNILLE ENOCH

Av Nadja Wehlitz

9 tips för sommarblommor i utekrukan
0:49

Efter reklamen: 9 tips för sommarblommor i utekrukan

(0:49)

Slå på ljud