Artikeln innehåller reklamlänkar

Gör din egen höstkrans av löv

En krans av höstlöv hänger på en stege

Naturens underbara hösttoner blir vackra i en enkel krans.

foto Christina Uhlin

Ut och samla löv att göra en superfin höstkrans av. Som stomme använder du dig av en kemtvättsgalge – ett billigt och dekorativt pyssel.

Den vackraste kransen gör du enkelt själv. Ut på promenad och ta med dig en stor kasse att plocka lov in. När du tror att du har plockat klart så plockar du lite till, för det går åt mycket. En kemtvättsgalge, en hel del löv, någon blomma och snöre för upphängnad – mer behövs inte för att göra den finaste höstkransen.

Vissna löv kan vara så vackert i all sin enkelhet och blir ännu vackrare om du blandar upp dem med lite torkat gräs och hortensia. Genom att sära på en bukett på mitten och trä den om kransen, får du den på plats.

Höstkrans

Material: En hel del torkade löv, en kemtvättsgalge, torkat gräs, eventuellt någon blomma som hortensia och upphängningsband. Du behöver dessutom ha en vanlig tång och en avbitartång (eller en som är kombinerad som vår är).

Här finns allt du behöver för att komma igång och pyssla (länk till Skapamer.se)!

Gör så här

1. Forma din kemtvättsgalge till en cirkel med hjälp av en tång. Den behöver inte vara perfekt, det kommer inte att synas när löven kommer på plats. Forma även kroken till en ögla. Knipsa av galgen vid sidan av ena öglan.

2. Trä på löv så du fyller hela kransen. Tryck ihop löven under tiden, så du kan trä på fler.

Höstlöv träs på en metallstomme

foto Christina Uhlin

3. Forma den öppna sidan där du trätt på löven till en krok med hjälp av tången och haka fast under öglan. Stick fast lite torkat gräs runt om i bladen, du kan använda hålen du redan har gjort för att trä dem på galgen.

En kemtvättsgalge är en stomme till en höstkrans med löv

foto Christina Uhlin

4. Knip av små buketter från hortensian och sätt fast dem jämnt runt om kransen genom att dela på bladen försiktigt i två delar och trycka fast mot galgen från baksidan. Bladen kommer att hålla blommorna på plats.

En torkad bukett hortensia

foto Christina Uhlin

5. Knyt fast ett band i öglan och häng upp din krans.

Du hittar allt du behöver för att göra din egen krans här (länk till Skapamer.se)!

Vas av träpärlor – så gör du!
1:05

Efter reklamen: Vas av träpärlor – så gör du!

(1:05)

Slå på ljud