Munskydd: Så gör du egna för bara en krona styck

Gunilla Wall har hittat ett sätt att göra egna munskydd.

Foto: Privat / Unsplash.com

Munskydd är och har varit en het potatis under spridningen av coronaviruset. Funkar de? Vem borde använda dem? Oavsett vad som visar sig vara rätt när det här är över så hittade vi ett smart och billigt sätt att göra egna munskydd!

Folkhälsomyndighetens rekommendation

Det har debatterats flitigt huruvida munskydd faktiskt gör någon skillnad om du försöker undvika att bli smittad av coronaviruset. Folkhälsomyndighetens rekommendation är i skrivande stund fortfarande som följer:

”Munskydd behövs inte i vanliga situationer ute i samhället, då är det bättre att hålla avstånd till andra människor och att vara noga med att tvätta händerna.”

Så gör du egna munskydd – för 1 krona

Vår bloggare, Gunilla Wall, kom på ett smart sätt att göra sina egna munskydd. Hon konstaterar dock att hon inte vet hur mycket nytta de gör och skriver att ”de gör säkert lika mycket eller lite nytta som de köpta”.

Fyndiga initiativet i coronakrisen: Frisören flyttade ut salongen

Hur går det då till? Jo, Gunilla tar helt enkelt individuellt förpackade bindor, sätter i gummiband och vips så har du ett munskydd.

Steg för steg: Så gör du munskydd

Börja med att införskaffa bindor som är individuellt förpackade i plast. Gunilla Wall använde de som heter Sence ultra normal och går att köpa lite överallt. Det tolvpack som köptes in kostade tio kronor.

Ett av de viktigaste tipsen Gunilla kommer med är det här:

Innan du börjar tillverka ditt munskydd: Tvätta händerna så att munskyddet hålls rent!

För att se hela Gunillas metod för att göra egna munskydd kan du klicka på bilden eller länken här under.

Så skyddar du dig mot coronabedragare – 10 säkra tips