Påskpyssel: Måla påskägg och fixa bästa dukningen

Så här målar du dina påskägg snyggast – och viker servetter som ser ut som kaniner.
Finaste påskpyntet är superenkelt att göra. Gör snygga mönster på äggen och välkomna gästerna till bordet med en servett formad som en påskhare!

Påskpyssel med ägg: Måla vackra påskägg

Låt bruna ägg få vackra grafiska mönster i enkelt vitt. Allt du behöver är en vattenfast penna med tunn spets. Gör sedan unika ägg med blandade motiv. Prickar, ränder och cirklar i olika kombinationer ger många möjligheter.

Tips! Vill du inte ha grafiska mönster kan du leka med ord. Texta var och en av dina gästers namn runt ägget så har du bordsplaceringen fixad. Eller skriv ”glad påsk” på olika språk.

Säg hej till påskharen! Fint och enkelt påskpynt som välkomnar gästerna till bordet – vik servetterna som påskharen.

Säg hej till påskharen! Fint och enkelt påskpynt som välkomnar gästerna till bordet. Foto: Shutterstock

Servettvikning i påsk

Njut av det dukade bordet i påsk. Fixa sötaste – och snabbaste – servettdukningen. Knyt bara en servett om ägget. För det lilla extra kan du teckna ett ansikte på ägget – vips har du påskharen på plats! Vi använde ett bastsnöre att knyta med och la till en etikett med begynnelsebokstaven för varje gäst.

Duka till påsk – så här gör du

Så gör du: Vik en tygservett till en triangel. Rulla där efter ihop den och lägg ett ägg i mitten. Nu är det bara att knyta om strax ovanför ägget. Vill du, tecknar du ett ansikte med vattenfast penna.

Läs också:

Köp stora påskägg online – här hittar du dem!

Påskpynta med påskägg och blommor