Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

10 enkla påskpyssel för att skapa ditt eget påskpynt

31 mar, 2023 
Cecilia Persson
påskpyssel – årets finaste hemmagjorda påskpynt
Dekorera hemmet med ditt alldeles eget påskpynt till högtiden. Vi har samlat våra 10 bästa artiklar med påskpyssel du enkelt kan göra själv!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

1. Sticka påskkycklingar

Ulliga och gulliga påskkycklingar – finns det något sötare? Det är enklare än vad man kan tro att göra dessa mjuka påskkycklingar att hänga upp i påskriset eller runtom i hemmet.

2. Påskkycklingar i marsipan

Vem älskar inte påskpyssel som både är fina att titta på och goda att äta? Med vår enkla steg för steg-guide ser du enkelt hur du kan göra marsipankycklingar.

Annons

3. Påskkrans

Ta in naturen till påsk med hjälp av en vacker krans med påsktema. Här kan du läsa mer om hur du enkelt gör din egen påskkrans.

Påskkrans

4. Virka påskpynt

Det är både avslappnande och roligt att virka sitt eget påskpynt – plus att det också blir riktigt fint! Här har vi samlat 7 gratis mönster för att virka påskpynt.

Annons

5. Färga ägg

Att färga ägg i olika nyanser blir så fint till påsk! Och faktum är att du kan göra det med mycket saker som du redan har hemma i kylskåpet. I videon nedan kan du se mer om hur du färgar ägg naturligt:

Så här färgar du ägg naturligt med växterBrand logo
Så här färgar du ägg naturligt med växter

6. Måla på tyg

Skapa egna servetter som ser exklusiva ut att duka med till påskmåltiden. Här ser du bästa tipsen samt en mall med påsktema för att måla på tyg.

Annons

7. Påskpyssel med toarullar

Ni behöver inte särskilt mycket för att göra detta roliga påskpyssel. Om du ska pyssla med barnen eller barnbarnen kan ni skapa gulliga kaniner, kycklingar och annat påskpyssel med toarullar. Börja spara på er tomma rullar från och med nu så har ni ett gäng till påsk!

påskpyssel med toarullar

8. Pynta påskägg

Har du gamla påskägg hemma som du inte vill använda ett år till? Uppdatera dem genom att piffa dem med en helt ny stil! Här kan du se hur du pyntar dina påskägg.

Annons

9. Påskharar av piprensare

Dessa roliga servettringar är inte bara roliga att göra utan blir också ett kul samtalsämne vid bordet. Se här hur du gör påskharar av piprensare.

10. Måla påskägg

Påskägg syns i många olika former under påsken, och det här pysslet passar särskilt bra för de mindre barnen. Vi har nämligen samlat några fina mallar på påskägg att färglägga, och som du även kan göra fina bordsplaceringskort här. Här kan du ladda ner och skriva ut påskäggen att måla.

Annons