Trending: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Pyssla halloween-dekorationer – 6 roliga och enkla beskrivningar

18 okt, 2023 
Till höger: stickade pumpor med vinkork. Till höger: pyssla med lera, små spöken.
Pyssla och handarbeta halloween-dekorationer med familj och vänner.
Pyssla med hela familjen till Halloween. Vi har samlat sex roliga och enkla beskrivningar för både handarbete och pyssel – så det finns pumpor och spöken i alla sorters former.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Halloween är runt hörnet och även att gå bus eller godis. Så varför inte låta din utklädda lillknodd dela ut virkade små pumpor som tack. Eller byt ut den traditionella teckningen och måla på löv i stället och göra små söta spöken. Men vi har även samlat pyssel för både hemmet och trädgården – så det finns något för alla!

Se också: 5 snabba pyssel till halloweendukningenBrand logo
Se också: 5 snabba pyssel till halloweendukningen

Då går man "Bus eller godis" 2023

Det finns delade meningar om när man ska låta barnen gå "bus eller godis" – och det finns två läger. Antingen går man på den klassiska Halloween, som alltid infaller den 31 oktober. Andra menar att den svenska traditionen snarare är att gå ”Bus eller godis” på fredagen innan alla helgons dag. Vilket är fredag 3 oktober 2023, skriver Motherhood. Så vi rekommenderar helt enkelt att man gör det som passar en själv bäst.

Annons

Virka liten pumpa

Virkade små pumpor.

Söta små pumpor pryder sin plats i fönsterkarmen, på det dukade bordet eller varför inte i soffhörnan? De blir både roliga och höstfina dekorationer!

Gör din egen pumpalykta – steg för steg

Urgröpta pumpor med ljus i.

Istället för den klassiska pumpagubben kan du enkelt göra din egna lykta med hjälp av en borrmaskin. Så här gör du steg-för-steg. Få även reda på olika sorters pumpor som går att använda till matlagning.

Annons

Pyssla enkelt med lera – söta spöken till Halloween

Små spöken gjorda i lera.

Det här är ett perfekt pyssel att göra ihop med små barn, då det är enkelt att få ett fint resultat. Och våra spöken av lera blir lika fina till det dukade bordet för vuxna som på barnrummet.

Sticka en pumpa

Stickade pumpor med vinkork.

Pumpa upp höststämningen med snyggt pynt som du stickar själv. Bäst av allt – du gör pumporna av restgarner.

Annons

Kul pyssel med löv

Vitmålade löv som föreställer spöken.

Samla fina löv på promenaden och ge din dukning en spölik inramning. Ett perfekt pyssel att göra ihop med barnen eller om du själv vill ha ett enkelt pyssel att koppla av med.

Piffa med pumpor – kul blomsterfix på lätt sätt

Trädgårdspyssel med pumpor och blomster.

Nu dignar torgens försäljningsbord av dekorationspumpor i alla färger och former. Välj och vraka, piffa och dekorera av hjärtans lust. Ett enkelt sätt att sätta färg på hösten och lyfta humöret!

Annons